Για την αιματηρή επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη μίλησε το πρωί της Παρασκευής (11/8) ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας. Επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ. επεσήμανε «κάποιοι στην Αστυνομία είναι ανεπαρκείς» ενώ σημείωσε πως «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι».

«Γι’ αυτό τον ντόρο που έχει γίνει, αυτό το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας που πολλοί λένε πως ήταν το μεγαλύτερο μετά τη Λ. Ριανκούρ, δεν νομίζω ότι θα περάσει έτσι απλά, με την απομάκρυνση 3 – 4 αξιωματικών από τις θέσεις τους, λόγω του γεγονότος ότι ήταν διοικητές τροχαίας των Εθνικών Οδών» επεσήμανε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση».

«Κάτι που προβληματίζει πολλούς διοικητές της Ελληνικής Αστυνομίας διότι υπάρχουν κι άλλοι διοικητές τροχαίας, οι οποίοι πρώτον δεν απομακρύνθηκαν και δεύτερον επειδή είχαν σαφείς εντολές για διακριτική παρακολούθηση. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όλοι το ξέρουν, όλοι το λένε» δήλωσε ο αστυνομικός αναλυτής.

«Θέλω να με βοηθήσετε, ως δημοσιογράφοι. Να μού βρείτε εδώ, στο στούντιο, μία κοφτερή γωνία, για να βαρέσω το κεφάλι μου. Γιατί, αυτό πρέπει να κάνουμε όταν μού λέτε ότι οι υπεύθυνοι των ομάδων –που είναι οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματικοί εν αποστρατεία– ενώ ενημέρωσαν, κανείς δεν είπε τι πρέπει να κάνουν. Υπάρχουν ευθύνες» τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο αστυνομικός αναλυτής ερωτήθηκες για το πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει η υπόθεση και απάντησε: «Μέχρι τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Τα καμπαναριά θα ηχήσουν. Χρειάζεται να πληρώσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για όλη αυτή την παρωδία».