Σε τακτικό ανακριτή απολογήθηκε την Τρίτη (4/4) ο 22χρονος, περιθαλπόμενος σε ίδρυμα που φιλοξενεί άτομα με νοητική υστέρηση στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταγγέλθηκε από άλλον περιθαλπόμενο, στην ίδια δομή, ότι τον βίασε.

Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με τους εξής περιοριστικούς όρους: να μην προσεγγίζει τον 21 ετών καταγγέλλοντα και να μην εξέρχεται του ιδρύματος.

Διά του συνηγόρου του, ο 22χρονος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη, ενώ ζήτησε να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να αξιολογηθεί η ικανότητα του για καταλογισμό.

Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό, σωματική βλάβη και εξύβριση.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 22χρονος φιλοξενείται εδώ και δέκα χρόνια στο ίδρυμα, το οποίο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βιασμός έγινε σε εξωτερικό χώρο του ιδρύματος, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο παθών, συνοδευόμενος από ψυχολόγο του ιδρύματος, προέβησαν στην καταγγελία του συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Κατά πληροφορίες, η εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε αντίγραφα της δικογραφίας για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σε βάρος του προσωπικού της δομής.