Στις σουηδικές Αρχές αναμένεται να εκδοθεί 27χρονος Σουηδός ο οποίος συνελήφθη με διεθνές ένταλμα στην Κω και κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση μισού κιλού κοκαΐνης και 15 κιλών μεθαμφεταμίνης. Ο εν λόγω άνδρας εντοπίστηκε όταν προσπάθησε να ταξιδέψει με πλαστό διαβατήριο στην Τουρκία.

Την έκδοσή του στη Σουηδία αποφάσισε τη Δευτέρα (20/3) χθες το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος εξ αρχής έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στις σουηδικές αρχές, έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της περιοχής, η οποία και θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Μέχρι τότε και μέχρι την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας, η προσωρινή κράτησή του, όπως μεταδίδει η Ροδιακή.

Η σύλληψη του Σουηδού πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023 στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω.

Το απόγευμα εκείνης της ημέρας οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στον 27χρονο Σουηδό, τη στιγμή που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε ημερόπλοιο με προορισμό την Τουρκία κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Σε βάρος του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Σουηδίας για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Ο 27χρονος αλλοδαπός φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση μισού κιλού κοκαΐνης και 15 κιλών μεθαμφεταμίνης για την οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 το αρμόδιο δικαστήριο του Γκέτεμποργκ αποφάσισε την προφυλάκισή του και εξέδωσε και σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Ο άνδρας, προσήχθη ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, όπου και δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την έκδοσή του στη Σουηδία, αλλά και ότι αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.