Καταδίωξη για γερά νεύρα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (25/1), όταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας εντόπισε δύο άτομα να επιχειρούν να κλέψουν καταλύτη από σταθμευμένο όχημα στο Ζωγράφου.

Το ρολόι έδειχνε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα και ο αστυνομικός ενημέρωσε τους συναδέλφους του στο «100». Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Άμεσης Δράσης, με τους δύο επίδοξους κλέφτες να επιβιβάζονται σε ένα λευκό όχημα και να φεύγουν με ταχύτητα από το σημείο. Χωρίς δεύτερη σκέψη οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να τους καταδιώκουν, περνώντας μάλιστα και μπροστά από τη ΓΑΔΑ.

Ο οδηγός του οχήματος πίστεψε ότι μπορεί να διαφύγει μέσω της περιφερειακής οδού στον Λυκαβηττό, ωστόσο, στη συμβολή των οδών Ξενοκράτους και Δεινοκράτους προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το λευκό όχημα να ακινητοποιηθεί.

Οι δύο δράστες κατέβηκαν και άρχισα να τρέχω προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν σε κοντινή απόσταση έναν ύποπτο και να τον προσαγάγουν στη ΓΑΔΑ. Ο λόγος για έναν 18χρονο ημεδαπό, ενώ εντός του λευκού οχήματος βρέθηκε και ένας κλεμμένος καταλύτης.