Μια μητέρα δύο παιδιών που πηγαίνουν στο Κολλέγιο Αθηνών, ανέφερε όσα της είπε η κόρη της για το περιστατικό με την είσοδο αγνώστων στον χώρο του σχολείου, με αποτέλεσμα οι μαθητές και το προσωπικό να κλειστούν στις τάξεις.

Η γυναίκα που έχει δύο παιδιά που πηγαίνουν πρώτη και τρίτη Γυμνασίου, ανέφερε ότι «με πήρε η κόρη μου και είπε: “μαμά έχουμε κλειστεί στην τάξη, φοβάμαι”».

«Ήρθα και έμαθα τι έγινε από τα Μέσα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν ήξεραν τα παιδιά τον λόγο, έλαβαν μια επιστολή που έλεγε να περιμένουν και έληξε και το lockdown που είχαν από τις 12.20 περίπου».

Επίσης, δήλωσε πως «μας είπαν ότι κάποιοι εξωσχολικοί μπήκαν παράνομα στο σχολείο, όχι από τις πύλες, αλλά πηδήξανε τις μάντρες». «Τα κορίτσια τρομάξανε λίγο, τα αγόρια χάρηκαν που έχασαν μάθημα», είπε η μητέρα των δύο παιδιών και σημείωσε ότι «πρέπει συνολικά σαν χώρα να δούμε τα μέτρα ασφαλείας σε τέτοια περιστατικά».

«Τα παιδιά έκαναν διάλειμμα δύο ώρες μετά τη λήξη του lockdown, κάνουν την τελευταία ώρα, θα κάνουν τα αθλητικά τους και μετά θα πάνε σπίτι τους», ανέφερε στη συνέχεια, μετά τη λήξη του συναγερμού.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου και το μήνυμα προς τους μαθητές

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών προς τους γονείς: Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».

Νωρίτερα υπήρξε μήνυμα του διευθυντή Κώστα Συνολάκη προς τα παιδιά και το οποίο ανεγνώσθη στις τάξεις.

Το μήνυμα ανέφερε: «Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμοί ασφαλείας του Σχολείου και την Αστυνομία.

Θέλουμε την υπομονή και τη βοήθειά σας για να κάνουμε όλους τους απαραιτήτους έλεγχους.

Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας είναι ασφαλείς και περιμένουμε τις οδηγίες της Αστυνομίας για να επιτρέψουμε την ομαλή κυκλοφορία όλων μας στο campus».