Συνεχίζεται σήμερα στο εφετείο Χανίων το διπλό φονικό στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020. Υπενθυμίζεται ότι τότε o 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης σκότωσε εν ψυχρώ τον 63χρονο λυράρη και μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη έξω από το σπίτι της οικογένειας στα Ανώγεια. Ο γιος του, βλέποντας νεκρό τον πατέρα του, πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο.

Την τελευταία φορά είχαν εξεταστεί από το δικαστήριο οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, παρουσιάζοντας όσα είδαν και βίωσαν εκείνη την ημέρα. Η δίκη ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής με την εξέταση της μοναδικής αυτόπτη μάρτυρα.

Στην κατάθεση της περιέγραψε όσα βίωσε την ημέρα του διπλού φονικού. Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι ο Λευτέρης Καλομοίρης λίγο πριν το διπλό φονικό προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Ξυλούρη πιάνοντας τον από τα πόδια ώστε να τον αποτρέψει από το να πλησιάσει τον γιο του που είχε απομακρυνθεί. Τότε όπως ανάφερε η μάρτυς ακούστηκαν οι πυροβολισμοί αναφέροντας χαρακτηρίστηκα «ακούστηκαν δυο μπαμ μπαμ» και είδε τον Καλομοίρη να πέφτει στο δρόμο χωρίς τις αισθήσεις του.

Μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί ο Μανώλης Ξυλούρης πλησίασε τον πατέρα του και άρχισε να φωνάζει με απόγνωση «μπαμπά, μπαμπά». Η μάρτυς στη κατάθεση της σημείωσε ότι τον είδε να έχει όπλο μαζί του. Ωστόσο αναφέρει ότι την είχε καταβάλει ο πανικός και δεν κατάλαβε τη στιγμή που σημειώθηκαν οι υπόλοιποι πυροβολισμοί, ούτε πόσοι ήταν. Κάποια στιγμή είδε τον Γιώργο Ξυλούρη πεσμένο στο δρόμο κοντά στον Λευτέρη Καλομοίρη αναφέρει το flashnews.

Στην πρώτη δίκη τον Απρίλιο του 2021, και μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά. Αλλά ενώ ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ως ποινή την κάθειρξη των 15 ετών, το δικαστήριο με ψήφους 5 έναντι 2 αποφάσισε να του επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.