Εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της Άρτεμις από το Κορωπί, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, την ώρα που πήγαινε για συνέντευξη για δουλειά.

Μία μάρτυρας από τη Σουηδία δήλωσε πως είναι βέβαιη ότι είδε την κοπέλα στο Γκέτεμποργκ, κάτι που αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αν. Ντούγκας.

«Η μάρτυρας δηλώνει βέβαιη πως είναι η Άρτεμις. Άμεσα, καταθέσαμε τη μαρτυρία στο ελληνικό προξενείο και ζητήσαμε να ανοίξει ο φάκελος όχι μόνο για την Ιντερπόλ, αλλά και για το αστυνομικό τμήμα του Γκέτεμποργκ, ώστε να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. Με το άνοιγμα του φακέλου, θα μπορέσει η σουηδική αστυνομία να πάρει όλο το υλικό από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου όπου υπήρχε η μαρτυρία, προκειμένου να διαπιστώσουμε από τις κάμερες αν όντως πρόκειται για εκείνη», δήλωσε στη Realnews ο δικηγόρος της οικογένειας.

Κληθείς να σχολιάσει την αξιοπιστία της μάρτυρος, ο κ. Ντούγκας υποστήριξε ότι η γυναίκα ισχυρίστηκε πως το κορίτσι που είδε και έμοιαζε στην αγνοούμενη κοπέλα μιλούσε ελληνικά και αλβανικά, όπως η Άρτεμις.

Η μάρτυρας κατάγεται από την Αλβανία, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον μένει με τον σύζυγό της μόνιμα στη Σουηδία. Όπως είπε ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κοπέλα και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για την ίδια.

«Είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή. Την είδα πολύ κοντά, στα δύο βήματα, γιατί άκουσα ελληνικά. Ήταν άλλη μια κοπέλα μαζί της και ένα αγόρι. Αυτός της είπε: “Πάμε Εμι…”. Γυρνάω το κεφάλι και λέω: “Α, Έλληνες είστε;”», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν τη ρώτησα αν είναι η Άρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν. Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να τη βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκαν κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού»

Η μάρτυρας προσθέτει πως «η Άρτεμις δεν μίλησε καθόλου, ούτε “είμαι εγώ”, ούτε “δεν είμαι”. Ήταν ταραγμένη και φοβισμένη. Έχω δύο κορίτσια και δε λέω ψέματα. Ξέρω τι πάει να πει να είσαι μάνα. Να μοιάζει τόσο πολύ με την εξαφανισμένη κοπέλα; Αφού την είδα τόσο κοντά, μόνο που δεν την πήρα αγκαλιά…», πρόσθεσε.