Στα Προσφυγικά μπορεί να σημειώθηκαν δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, όμως η πρόεδρος του ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας καταγγέλλει ότι το κτίριο αποκλείστηκε χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα για προσωπικό και ασθενείς.

Όπως ανέφερε στο Facebook η Κατερίνα Πατρικίου, οι δυνάμεις ασφαλείας ζήτησαν να κλείσουν τα παράθυρα στο κτήριο για να ρίξουν χημικά, ενώ οι ασθενείς περπατούσαν τεράστιες αποστάσεις για να προσέλθουν για τις θεραπείες τους, επειδή απαγορεύτηκε η διέλευση οχημάτων.

Ακολουθεί αναλυτικά η καταγγελία που έκανε:

«Όλη μέρα σήμερα εκτός του κόσμου των προσφυγικών και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου Άγιος Σάββας βιώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Από το πρωί το νοσοκομείο αποκλεισμένο χωρίς να υπάρχει συμβάν, η αστυνομία απαγόρευε τα αυτοκίνητα και είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους. Ασθενείς προσέρχονταν ακόμα και για θεραπείες περπατώντας αποστάσεις. Αρκετές φορές οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία μπήκαν άρον-άρον μέσα γιατί τα ΜΑΤ δημιουργούσαν πανικό. Ανάμεσα στον Άγιο Σάββα και το Ελπίς έπεσαν κρότου-λάμψης και μάλιστα κάποια στιγμή ενημέρωσαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες γιατί θα πέσουν χημικά!

Το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στην Διοίκηση να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τους ασθενείς, ούτε τον κόσμο (μαζί και δεκάδες παιδιά) που μένει στα Προσφυγικά.

Η μπίζνα είναι μεγάλη, τα Προσφυγικά φιλέτο και θέλουν να επιβάλουν την διπλή ανάπλαση!

Ο κόσμος της αλληλεγγύης χθες στου Ζωγράφου έδειξε τον δρόμο. Όση καταστολή κι αν προτάξουν όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε!!»

Πατρικίου Κατερίνα, πρόεδρος ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων Νοσοκομείου «Αγ Σάββας»,"Όλη μέρα σήμερα εκτός του κόσμου των…

Posted by Yannis Kemmos on Tuesday, November 22, 2022