Ταυτοποιήθηκε ο επονομαζόμενος «δράκος με το τατουάζ».

Ο λόγος για το άτομο που τα ξημερώματα της Κυριακής (23/10) βίασε μία 34χρονη γυναίκα κοντά στην στάση λεωφορείου «Αγία Σκέπη» στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε επιχειρήσει να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις του σε μία άλλη γυναίκα σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμφιθέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 45χρονο από την Αλβανία ο οποίος διέμενε στη χώρα μας μαζί με τη μητέρα του. Τα στοιχεία που είχαν δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. από τις περιγραφές τους οι δύο γυναίκες, σε συνδυασμό με κάποια τμήματα του προσώπου του που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας, βοήθησαν στην ταυτοποίηση του. Ωστόσο, παρά τις αναζητήσεις που έγιναν σε πιθανά σημεία που θα μπορούσε να κρύβεται, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του και υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να διέφυγε στη γειτονική χώρα.

Να θυμίσουμε ότι –με βάση τις περιγραφές- πρόκειται για έναν άνδρα μετρίου αναστήματος (1.65 – 1.70 μ.), με λευκή επιδερμίδα, κοντοκουρεμένο με καστανό χρώμα μαλλιών και τατουάζ, στο δεξί του χέρι σε σχήμα βραχιόλι, με δύο γραμμές εκ των οποίων η μία πιο φαρδιά από την άλλη. Κατά πληροφορίες αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του 55χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.