Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 53χρονου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη στη Λέσβο και κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Πρόκειται για τον ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ Ευστράτιο του Ευαγγέλου και της Μαρίνας γεν. την 28-11-1969 στον Καναδά.

Η δημοσιοποίηση έγινε καθώς εκφράζονται φόβοι ότι η 14χρονη μαθήτρια (τον κατήγγειλε μαζί με την οικογένεια της) –την οποία προσέγγισε μέσω της ομάδας βόλεϊ που προπονούσε- να μην είναι το μοναδικό θύμα του και να έχει προσελκύσει κι άλλα παιδιά, μέσω της ιδιότητας του.

Αυτό που έχει «παγώσει» τους κατοίκους του νησιού είναι ότι επρόκειτο για άτομο κυριολεκτικά υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς υπηρετούσε χρόνια ως αστυνομικός ενώ είναι και ο ίδιος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία αναφέρει ότι ο 53χρονος αστυνομικούς ασελγούσε σεξουαλικά σε βάρος της 14χρονης επί σχεδόν 7 μήνες, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται να της ζητούσε και προκλητικά βίντεο και φωτογραφίες. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιήθηκε άμεσα και τον έθεσε σε διαθεσιμότητα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολίασε ότι «δεν υπάρχει θέση στην Αστυνομία για όσους δεν τιμούν τη στολή τους».