Με τη «μαραθώνια» κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των συγγενικών προσώπων του ζευγαριού από την Πάτρα. Η αδερφή της προφυλακισμένης φερόμενης ως παιδοκτόνου, για περισσότερες από 8,5 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας, που είχαν να κάνουν με το τελευταίο βράδυ που ήταν στη ζωή η Ίριδα, τις συνθήκες που βρέθηκε νεκρό το 6 μηνών βρέφος και το τι επακολούθησε.

Αυτό το οποίο αναμένεται να αποφασιστεί τις προσεχείς ώρες, είναι αν θα δώσει κατάθεση -την πρώτη της μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας- η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου ή το προανακριτικό υλικό θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου και θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις όχι μόνο σε βάρος της φερόμενης ως παιδοκτόνου, αλλά και ενός ακόμη ατόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου θεωρείται κομβική για την πορεία της προανακριτικής έρευνας, καθώς ήταν παρούσα το βράδυ που εξέπνευσε στην κούνια της η μόλις 6 μηνών Ίριδα. Για την ακρίβεια μόνο αυτή και η προφυλακισμένη αδερφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα και έχουν γνώση του ακριβώς συνέβη.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα των ιατροδικαστών Nίκου Καρακούκη – Νίκου Καλόγρηα απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας σε εγκληματική ενέργεια με ασφυκτικό θάνατο.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στο STAR με αφορμή και την κατάθεση της Δημήτρας Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ. «Είναι φυσικό να υπάρχουν παρερμηνείες και ασάφειες σχετικά με την ακριβή ώρα των περιστατικών ή ίσως και για τη σειρά των γεγονότων», ανέφερε ο δικηγόρος.

Σε ερώτηση για το τι λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου για τις καταθέσεις των συγγενών της και ειδικά της αδερφής της, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Δεν έχει διατυπώσει κάποια συγκεκριμένη άποψη. Έχει επαναλάβει και στην αδερφή της πως πρέπει να δώσει τα γεγονότα όπως έγιναν και να είναι σαφής η στάση της».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.