Συμμορία ανηλίκων είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Οι ανήλικοι φέρονται να δρούσαν ανεξέλεγκτα για τουλάχιστον εννέα μήνες. Οι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 16 και 17 χρόνων κατηγορούνται για τουλάχιστον 23 αξιόποινες πράξεις σε βάρος μικρότερων σε ηλικία παιδιών.

Εκβιασμοί, ληστείες, κλοπές και χειροδικίες ήταν ανάμεσα στις πράξεις των ανηλίκων οι οποίοι έβαζαν στο στόχαστρο άλλους ανηλίκους, μικρότερους από εκείνους. Μαρτυρία μαθητή γυμνασίου στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Ant1 είναι σοκαριστική.

«Ήταν έξω από το γυμνάσιο μου και μου ζήτησαν κινητό, κλειδιά και λεφτά και αυτό το τσαντάκι, να τους το δώσω. Βέβαια τους έδωσα μόνο τα λεφτά. Αντιστάθηκα κι εγώ. Αλλά με απείλησαν. Με έπιασαν κεφαλοκλείδωμα κι έτσι αναγκάστηκα να τους δώσω τα λεφτά» ανέφερε ο μαθητής.

Άλλος νεαρός μαθητής είπε πως: «Έκαναν απόπειρα να κλέψουν τους φίλους μου, τα λεφτά και τα κινητά τους. Πήγαν και τους είπαν ότι ήθελαν δυο ευρώ για να πάρουν τσιγάρα. Το κάνουν κάθε μέρα. Και όπως πήγαν να τους δώσουν τα δυο ευρώ, πήγαν να τους πάρουν τα τσαντάκια. Μαχαίρια πάνω τους. Πάρα πολλές φορές. Τους έχουν πιάσει κιόλας. Αναπτήρες, δυναμιτάκια και τέτοια».

Εξανάγκασαν ανήλικη να κάνει χρήση κάνναβης

Άντρας με χειροπέδες

Η δράση της ανήλικης συμμορίας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022 έξω από σχολεία αλλά και internet café.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η συμμορία εξαπάτησε ανήλικη μαθήτρια από την οποία ζήτησαν να τους δώσει τον χρυσό σταυρό που φορούσε αξίας 400 ευρώ προκειμένου να τον πουλήσουν. Σε δεύτερη περίπτωση, μια 14χρονη κάλεσε τα μέλη της συμμορίας σπίτι της, χωρίς να το γνωρίζει και εκείνοι φέρονται να αφαίρεσαν ένα χρυσό σταυρό και τη βέρα του πατέρα της αξίας 800 ευρώ. Μάλιστα, φέρονται να την εξανάγκασαν να κάνει χρήση κάνναβης.

Θεσσαλονίκη: «Ξέρεις πολύ καλά τι θα πάθεις, όταν σου ζητάω χρήματα θα μου τα φέρνεις»

Σε άλλο περιστατικό, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να οδήγησε στο δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου να προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιτεθεί σεξουαλικά σε ανήλικο, προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια του.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, σε άλλη περίπτωση, τα μέλη της συμμορίας φέρονται να εξανάγκασαν έναν 15χρονο να κάνει μαζί με συνομήλικο του ληστεία προκειμένου να καταφέρει να τους πληρώσει.

«Μια παρέα νεαρών τον απειλούσαν ακόμη και με μηνύματα πως αν δεν τους πάει χρήματα θα του κάνουν κακό» δήλωσε μητέρα θύματος.

«Ξέρεις πολύ καλά τι θα πάθεις, όταν σου ζητάω χρήματα θα μου τα φέρνεις στην ώρα τους» φέρεται να αναφέρει μήνυμα που έστειλε μέλος της συμμορίας σε ένα από τα θύματα του.