Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» του τηλεοπτικού σταθμού Mega μίλησε η ψυχοθεραπεύτρια και νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση για τη νέα ζωγραφιά της Τζωρτζίνας που δημοσιοποιήθηκε. Πρόκειται για μια ζωγραφιά που έφτιαξε για μια γυναίκα την οποία αγαπούσε πολύ και έπαιζε συχνά μαζί της.

Στη ζωγραφιά αυτή είναι σχεδιασμένα δύο πρόσωπα, που μάλλον είναι η Τζωρτζίνα με τη μαμά της. Η 9χρονη κοιτάζει σε άλλη κατεύθυνση και η άλλη φιγούρα είναι μέσα σε έναν μαύρο κύκλο. Επιπλέον, υπάρχει και μία καρδιά που γράφει «Σ’ αγαπώ πολύ» και ενδεχομένως δεν αναφέρεται στη μητέρα της, καθώς σύμφωνα με τη μαρτυρία στενής οικογενειακής φίλης απευθυνόταν σ’ εκείνη.

Η ψυχοθεραπεύτρια και νευροψυχολόγος Ναταλί Βέλτση ερμήνευσε τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας ως μια αναζήτηση μια σωστής μαμάς, αλλά και ανάγκης για αγάπη.

«Εγώ εστιάζω στην ανάγκη για αγάπη που είχε το παιδί, στην καρδούλα, στην τρυφερότητα του, στο ότι έδωσε αυτή τη ζωγραφιά κάπου αλλού και όχι στην μαμά, σαν να λέει θέλω αγάπη, θέλω βοήθεια», δήλωσε.

«Αν είχαν δράσει τότε οι συγγενείς της, θα προλαβαίναμε την Τζωρτζίνα…»

Μία στενή οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, έφερε στο φως νέα αποκαλυπτικά στοιχεία, τα οποία είναι ενδεικτικά της συμπεριφοράς της «μητέρας».

Η μάρτυρας αναφέρει πως η άτυχη Τζωρτζίνα αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την μητέρα της, όταν εκείνη είχε εξαφανιστεί και την ψάχνανε.

«Η Τζωρτζίνα ήταν ανάστατη γιατί άκουγε τους συγγενείς της και καταλάβαινε ότι κάτι συνέβαινε με τη Ρούλα. Εγώ την έψαχνα και έλεγα στο παιδί δικαιολογίες. Την πήγαμε στο σπίτι μίας άλλης φίλης για να μην ακούει τις εντάσεις. Τετάρτη βράδυ την πήρε η αδελφή της Ρούλας από το φιλικό σπίτι και λίγο μετά την πήγε στο Καραμανδάνειο. Το παιδί δεν έβγαλε ούτε ένα βράδυ στο σπίτι της μάνας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Πιστέψαμε ότι η Ρούλα είχε επηρεαστεί με την Ίριδα, γι’ αυτό και ήθελε να αυτοκτονήσει. Έκανε ολόκληρα κόλπα. Εμείς την ψάχναμε στα νεκροταφεία και φοβόμασταν μην έχει κάνει κακό στον εαυτό της και αυτή βρισκόταν ξαπλωμένη στο ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή θυμάμαι που μου είπε η αδελφή της πως παραδίδονταν τα μηνύματα που της έστελνε, αλλά εκείνη δεν απαντούσε. Η Ρούλα όταν την έπιαναν τα νεύρα της γινόταν άλλος άνθρωπος. Εγώ θυμάμαι μία κουβέντα του θείου της που έλεγε όταν ήμασταν όλοι μαζί στο σπίτι της, να την κλείσουνε σε κλινική. Γνώριζαν δηλαδή στην οικογένεια πως είχε πρόβλημα. Εάν είχαν κινητοποιηθεί νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει το ένα παιδί, τουλάχιστον την Τζωρτζίνα».

Αυτό που έκανε εντύπωση στην μάρτυρα, είναι το γεγονός πως η Ρούλα ήθελε με κάθε τρόπο να κρατήσει μακριά τον Μάνο από την 9χρονη κόρη του. Λίγο πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, θυμάται ότι έπαιζε χαρούμενη στο βουνό.

«Τετάρτη μεσημέρι ήμουν μαζί με την Τζωρτζίνα και κοιμόταν σαν πουλάκι. Όταν της έλεγα να πάρουμε τη μαμά να μιλήσει, έλεγε όχι. Ήταν μία χαρά. Είχε μία ηρεμία. Μου ζωγράφισε κάτι και μου έγραφε “σ’ αγαπώ πολύ”. Μετά έγινε ότι έγινε. Η Ρούλα μας είπε πως εκείνο το βράδυ η μικρή είδε ένα όνειρο, έκανε σπασμούς και την έτρεξε στο Καραμανδάνειο. Σοκαριστήκαμε».