Οι γονείς της νεαρής κοπέλας που έχει καταγγείλει τον προπονητή της ότι την βίασε ενώ ήταν ανήλικη ανεβαίνουν σήμερα στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Έχει προηγηθεί η κατάθεση της 22χρονης σήμερα κοπέλας η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς το αίτημα της, «προκειμένου να προστατευθεί η ψυχική της υγεία», έγινε δεκτό από το δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Το νεαρό κορίτσι σε συνέντευξη του είχε κάνει λόγο για «βιασμό με όλο το νόημα» όταν ήταν μόλις 11 ετών. Όπως ανέφερε κατάφερε να βρει τη δύναμη και να μίλησε στους γονείς της για τη φρίκη που ζούσε τρία χρόνια αργότερα και ενώ ήταν 14 ετών. «Δεν υπήρχε καμία συναίνεση από την πλευρά μου. Με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και θα καταστρέψει την οικογένειά μου, αν μιλούσα και αποκάλυπτα τι μου έκανε» είχε αναφέρει η 22χρονη καταθέτοντας στο πλαίσιο της έρευνας της δικαιοσύνης.

Ο προφυλακισμένος προπονητής ιστιοπλοΐας αρνείται ότι βίασε την νεαρή κοπέλα. «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» ανέφερε απευθυνόμενος στους δικαστές ενώ στο άκουσμα του κατηγορητηρίου ξέσπασε σε κλάματα. Στο πλευρό του 39χρονου οι γονείς του οι οποίοι κάθισαν λίγα μέτρα μακριά από την 22χρονη και την οικογένεια της.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας» σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου , Θεόδωρος Μαντάς δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής του εντολέα του.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων στο χώρο του αθλητισμού. Η 22χρονη «έσπασε» τη σιωπή της και μίλησε για όλα όσα βίωσε στον εισαγγελέα και αμέσως μετά εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του προπονητή ο οποίος συνελήφθη στην Σάμο όπου διέμενε και μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που ζήτησε την παραπομπή του σε δίκη «χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον…».