Χριστούγεννα στο κρατητήριο θα περάσει ο πρώην παρουσιαστής του Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος, που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα. Το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, σε βαθμό κακουργήματος.

Το γιατί η δίωξη που το ασκήθηκε αφορά σε κακούργημα εξήγησε στο Mega ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης. «Είναι προφανές πλέον ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε για κακούργημα. Υπάρχει ένα παράθυρο, υπάρχει μία διαζευκτικότητα όσον αφορά τη πιθανή συμπεριφορά του δράστη, όπου έχει την ευελιξία η Εισαγγελία να ασκήσει κακούργημα. Δηλαδή σε περιπτώσεις αποκόμισης κέρδους το οποίο αγγίζει τις 120.000 ευρώ, υπάρχει μία διαζευκτική διάταξη που αφορά τη βλάβη που θα κάνεις στο θύμα. Φαίνεται σε αυτό στάθηκε η Εισαγγελία και βρήκε παράθυρο για να ασκήσει τη δίωξη», είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε ότι όλες αυτές τις μέρες η στάση τους ήταν προσγειωμένη και ανέμεναν ποινική δίωξη για πλημμέλημα.

«Στην πρώτη καταγγελία έγιναν τα πάντα. Κατατέθηκε έγκληση και στην Εισαγγελία και στο αστυνομικό τμήμα για να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο και δυστυχώς τα αντανακλαστικά της αστυνομίας και της πολιτείας δεν έδειξαν το ίδιο. Αυτό που συμβαίνει αυτή την εβδομάδα έπρεπε να συμβεί πριν από 3 χρόνια. Δεν ξέρουμε εάν μέσα σε αυτή την τριετία η συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου ήταν ίδια κι αν θυματοποίησε άλλες κοπέλες», κατέληξε.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Με χειροπέδες στο σπίτι του κατά την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος το βράδυ της Τετάρτης πήγε στο σπίτι του συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οι οποίοι εξέτασαν εξονυχιστικά το διαμέρισμά του, ενώ και ο ίδιος ήταν παρών. Σύμφωνα με πληροφορίες πήραν έναν υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία θα εξεταστούν στα ειδικά εργαστήρια ενώ βρέθηκαν και δύο διαδικτυακά κανάλια που του ανήκουν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν ανάλογες έρευνες στα εξοχικά του σπίτια και τους επαγγελματικούς του χώρους στο Πήλιο και την Αλόννησο.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Εγώ ανέβασα το βίντεο, αλλά το κατέβασα πριν τρία χρόνια» – Τι είπε στον εισαγγελέα

«Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα νομικό άλμα. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος του» ανέφερε στην κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιώτοπουλου, κ. Δακούρας και πρόσθεσε πως: «έχει λήξει εδώ και χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες. Ζητάει συγγνώμη. Έχει μετανιώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, ο παρουσιαστής Στάθης Παναγιωτόπουλος περιορίστηκε να πει στον ανακριτή ότι πράγματα «ανέβασε» τα ροζ βίντεο στο διαδίκτυο αλλά στο παρελθόν και δεν γνωρίζει πώς συνεχίζουν να υπάρχουν δημοσιευμένα.

«Εγώ ανέβασα τα βίντεο, αλλά τα κατέβασα πριν από τρία χρόνια. Κάποιος άλλος τα ανέβασε, αλλά δεν ξέρω ποιος» φέρεται να υποστήριξε ο Στάθης Παναγιώτοπουλος στον ανακριτή.

Ο παρουσιαστής ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα.