Η υπόθεση του 34χρονου προπονητή τένις και η σύλληψή του για αποπλάνηση ανήλικων αθλητριών είχε σοκάρει πριν από λίγο καιρό την κοινή γνώμη. Ο κρατούμενος πλέον άντρας προχώρησε σε μια δήλωση για την υπόθεση ασέλγειας, αναφερόμενος και στις πληροφορίες ότι ζήτησε ψυχιατρική εξέταση.

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όντως κατέθεσα αίτημα ψυχιατρικής εξέτασης, όχι για να ελεγχθεί αν είμαι παιδόφιλος, κάτι που γνωρίζω πως δεν είμαι.

Το αίτημα γίνεται για να διαπιστώσω το λόγο για τον οποίο έφτασα σε σημείο να κάνω σχέση με μία ανήλικη 14 ετών και θέλω να μου γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, έτσι ώστε αν αυτό το γεγονός οφείλεται σε κάποιο ψυχοπαθολογικό αίτιο, να μπορέσω να το αντιμετωπίσω μέσα από συνεδρίες με ψυχίατρο, ώστε να μπορέσω να αποδείξω έμπρακτα ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον ανάλογο γεγονός.

Αυτή δε η αναζήτησή μου δεν ξεκίνησε τώρα που κρατούμαι, αλλά είχα απευθυνθεί σε ψυχολόγο και ψυχίατρο, ήδη από το καλοκαίρι», τόνισε σε δήλωσή του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σημειώνεται πως πληροφορίες της Realnews ανέφεραν ότι ο προπονητής τένις ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί τι τον έκανε να πάει με ανήλικα κορίτσια. Οι κατηγορίες αφορούν περιστατικά που έλαβαν χώρα από το 2015 έως και το 2020, όταν τα κορίτσια ήταν 14 και 15 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, που μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, υπέβαλε το αίτημα στον ανακριτή, ούτως ώστε, όπως φέρεται να αναφέρει σε αυτό, εάν αντιμετωπίζει πρόβλημα, δηλαδή αν έχει συμπεριφορά παιδόφιλου, να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για να το αντιμετωπίσει.