Για εκβίαση μέσω διαδικτύου σε βάρος μιας 43χρονης και του 20χρονου γιου της κατηγορούνται ένας 39χρονος και μία 38χρονη, που συνελήφθησαν στην Πάτρα από αστυνομικούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, λογαριασμό με τα στοιχεία του 20χρονου και της 43χρονης, όπου είχαν αναρτήσει φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο και απαιτούσαν από την 43χρονη να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσουν περισσότερες φωτογραφίες και ταυτόχρονα να διαγράψουν το λογαριασμό.

Αφού η 43χρονη ενημέρωσε την αστυνομία, στην συνέχεια επικοινώνησε με την 38χρονη και συμφώνησαν να συναντηθούν σε κεντρικό σημείο της Πάτρας.

Τελικά οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν χθες και η 43χρονη παρέδωσε στην 38χρονη το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε προσημειωμένα από την αστυνομία χαρτονομίσματα. Μόλις η 38χρονη πήρε τα χρήματα, επικοινώνησε με τον 39χρονο συνεργό της, προκειμένου να διαγράψει ο τελευταίος τον λογαριασμό του 20χρονου.

Εκείνη την στιγμή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών οι οποίοι επιτηρούσαν το σημείο της συνάντησης, συνέλαβαν την 38χρονη, στην κατοχή της οποίας βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνελήφθη ο 39χρονος μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.