Δίωξη για παράνομες προσλήψεις στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.»

Για κακούργημα διώκονται έξι άτομα


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:20
10/03/2015
Δίωξη  για παράνομες προσλήψεις στην «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.»
loading

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία ασκήθηκε σε βάρος έξι υπευθύνων της «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.» οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για δεκάδες παράνομες προσλήψεις, την προεκλογική περίοδο του 2009, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με αφορμή έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκανε λόγο για δέκα αδικαιολόγητες προσλήψεις υπαλλήλων καθώς και για μετατροπή 35 συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Μάλιστα, οι εν λόγω συμβάσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, έληγαν σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο. Στη συνέχεια και αφού η εταιρία σταμάτησε να λειτουργεί οι υπάλληλοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πήραν μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή «Με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης».

Την υπόθεση ανέλαβε ανακριτής ο οποίος και θα καλέσει τους κατηγορούμενους να απολογηθούν για το κακούργημα της «απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει