Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (4/10) στην πύλη του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που επιτέθηκε σε φύλακα και τον δάγκωσε ενώ λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε χτυπήσει και μία νοσηλεύτρια.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Η εν λόγω γυναίκα ζητούσε επίμονα να περάσει να δει την μητέρα της που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ δεν είχε χαρτί εισόδου καθώς συνοδός της μητέρας της είχε ήδη δηλωθεί η αδερφή της και η πρόσβαση στο δωμάτιο μπορεί να έχει μόνο ένα άτομο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Newsbeast ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αυτά τα οποία ζουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία είναι αδιανόητα.

Νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο η γυναίκα εμφανίστηκε στην πύλη του νοσοκομείου χτες το βράδυ και απαίτεισαι να ανέβει στο δωμάτιο να δει τη μητέρα της. Ο φύλακας της εξήγησε πως αυτό δεν είναι εφικτό καθώς δεν διαθέτει το απαιτούμενο έγγραφο που εκδίδεται από τον διευθυντή του νοσοκομείου.

Μετά από διαπληκτισμό με τον φύλακα η γυναίκα επιτέθηκε στον φύλακα και τον δάγκωσε. Στο σημείο άμεσα κλήθηκε και έσπευσε η αστυνομία.

Η γυναίκα αν και ήταν αυτή που επιτέθηκε στον φύλακα του έκανε μήνυση και έτσι ο άνδρας συνελήφθη.

«Σήμερα ο συνάδελφός μας θα πάει στο Αυτόφωρο. Έχουμε στείλει δικηγόρο και θα ζητήσει αναβολή. Ο φύλακας πέρασε όλη τη νύχτα στο κρατητήριο» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν ξέρουμε τι άλλο θα μας συμβεί μόνο και μόνο επειδή προσπαθούμε να τηρήσουμε το πρωτόκολλο που έχει τεθεί σε εφαρμογή λόγω κορονοϊού. Κινδυνεύουμε» συμπληρώνει.

Η ίδια γυναίκα το βράδυ του Σαββάτου (2/10) είχε χτυπήσει και μία νοσηλεύτρια που επίσης δεν την άφησε να μπει στο νοσοκομείο καθώς στο δωμάτιο μαζί με τη μητέρα της ήταν η αδερφή της.

Άνδρας με χειροπέδες

Γιατί συνελήφθη ο φύλακας και όχι η γυναίκα που του επιτέθηκε

Όπως εξηγεί στο Newsbeast ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνελήφθη ο φύλακας και όχι η γυναίκα που τον δάγκωσε γιατί αυτή κατέθεσε μήνυση σε βάρος του.

«Οι επιθέσεις και οι διαπληκτισμοί στα νοσοκομείο είναι δυστυχώς για εμάς συνηθισμένο φαινόμενο» εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Οι υγειονομικοί δεν προβαίνουμε εύκολα σε μηνύσεις καθώς δεν θέλουμε να στοχοποιηθούμε εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν γνωρίζουμε που μπορεί να φτάσει το άτομο ή τα άτομα που μας επιτίθονται. Η μήνυση σε βάρος αυτών πρέπει να υποβληθεί από το ίδιο το νοσοκομείο. Πρέπει να μας προστατέψει το νοσοκομείο και φυσικά να πληρώσει αυτό τη μήνυση» εξηγεί κλείνοντας.