Με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων συνεχίστηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη η δίκη για την υπόθεση του 28χρονου Βούλγαρου που δέχθηκε άγρια επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, τον Ιανουάριο του 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί το δικαστήριο είναι η παρουσία ή όχι δεύτερου ατόμου στο μοιραίο αυτοκίνητο που πέρασε πάνω από τον άτυχο άνδρα. Είχε προηγηθεί κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η κατάθεση Βούλγαρου, αυτόπτη μάρτυρα και θύματος της επίθεσης, που υποστήριξε ότι στο όχημα, εκτός από την 27χρονη οδηγό βρισκόταν ένα ακόμη άτομο, το οποίο αναγνώρισε στο πρόσωπο του 49χρονου, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά γι’ αυτόν ότι «με κοιτούσε με βλέμμα φονιά».

Την παραπάνω εκδοχή περί συνοδηγού δεν επιβεβαίωσαν όμως οι δύο μάρτυρες που εξετάστηκαν από το δικαστήριο κατά τη σημερινή διαδικασία. «Δεν είδα δεύτερο πρόσωπο στο αυτοκίνητο. Αν υπήρχε συνοδηγός θα τον έβλεπα γιατί βρισκόμουν από εκείνη την πλευρά του δρόμου», κατέθεσε συνταξιούχος, ο οποίος την ώρα του επεισοδίου κινούταν πεζός στην περιοχή κάνοντας βόλτα. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε η κατάθεση γυναίκας, υπαλλήλου σε υπαίθριο πάρκινγκ πλησίον του Μεγάρου Μουσικής. «Δεν είδα κάποιον ούτε να μπαίνει ούτε να βγαίνει από το αυτοκίνητο», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ίδια μάρτυρας ανέφερε ότι είδε «μια γυναικεία φιγούρα» στη θέση του οδηγού, ενώ περιγράφοντας την πορεία του αυτοκινήτου κατέθεσε τα εξής: «Όπως καθόμασταν στο γραφείο βλέπω το άσπρο αυτοκίνητο να έρχεται με χαμηλή ταχύτητα. Έχω την αίσθηση ότι το είδα να σταματάει […] Κάποια στιγμή το βλέπω στον αέρα, ανασηκώθηκε […] «Ωχ Θεέ μου», είπα στον συνάδελφό μου, «τώρα μάλλον πάτησε το παιδί». Η ίδια κατάφερε, κατά την απομάκρυνση του οχήματος, να καταγράψει την πινακίδα του, ενημερώνοντας σχετικά τις αστυνομικές αρχές.

Όσον αφορά στην άγρια επίθεση που προηγήθηκε σε βάρος των οπαδών της βουλγαρικής ομάδας Μπότεφ και του Άρη (διατηρούν φιλικές σχέσεις), η μάρτυρας είπε ότι οι δράστες φορούσαν κράνη και μάσκες full face, ενώ κρατούσαν ρόπαλα. Ο προηγούμενος μάρτυρας, συνταξιούχος, αναφερόμενος στο επεισόδιο σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για οπαδικό επεισόδιο. «Δεν διέκρινα κάποια διακριτικά, υπέθεσα πως ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών», πρόσθεσε.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνται για τη συμπλοκή, η 27χρονη φερόμενη ως οδηγός που διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ο 49χρονος που φέρεται ως ηθικός αυτουργός στην ανθρωποκτονία και ως οργανωτής της επίθεσης.

Η δίκη συνεχίζεται.