«Παγώνει» κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της υπό εκκαθάριση ΕΡΤ Α.Ε. με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου.

Η Ειρηνοδίκης Ελένη Καψιμάλη με την προσωρινή διαταγή της προς την ασκούσα την διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού, αλλά και έχουσα την επιμέλεια των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά, απαγόρευσε κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κρατικής τηλεόρασης, «με ευθύνη του προτεινόμενου Δ.Σ.», δηλαδή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Καρακώστα.

Στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα που ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε. υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς την λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης.

Παράλληλα, στην αίτηση του έκανε αναφορές στις πολιτικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και πρότεινε τα πρόσωπα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να διοριστούν προσωρινά, με πρόεδρο τον κ. Καρακώστα.

Αν και η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου 2014 η Ειρηνοδίκης εξέδωσε την επίμαχη προσωρινή διαταγή.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κόκκας, κατ΄ εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Καρακώστα, ζητεί από την ειδική διαχειρίστρια κυρία Γουγά να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν «έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομεινάντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους».