Στο πλαίσιο των ελέγχων της εορταστικής περιόδου για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, συνελήφθησαν στη Καλαμάτα συνολικά επτά άτομα, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ασφαλείας κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν σε καφενείο ιδιοκτησίας μιας 56χρονης, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται, συνελήφθη ένας 60χρονoς ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να έχει επιτρέψει τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού ζάρια, συμμετέχοντας και ο ίδιος, σε πέντε άτομα.

Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα αλλά και στην κατοχή των παικτών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο ζάρια, το χρηματικό ποσό των 1.980 ευρώ και 100 δολάρια Καναδά, ως προερχόμενα από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ασφάλειας σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε καφενείο ιδιοκτησίας ενός 40χρονου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία, τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενός παιγνιομηχανήματος, με παράνομο τυχερό παιχνίδι.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα παιγνιομηχάνημα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.263 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.