Κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια εντοπίστηκε χθες το βράδυ στον Βόλο. Συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, μία υπάλληλος και δύο παίκτες, για… «φρουτάκια».

Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα: μία 46χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, μία 42χρονη ημεδαπή, η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί, μια 73χρονη και ένας 45χρονος, που συμμετείχαν ως παίκτες σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου της πόλης. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η ιδιοκτήτρια του καταστήματος μαζί με τη σερβιτόρα είχαν διοργανώσει και διεξήγαγαν μέσω διαδικτύου, σε 15 πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», στο οποίο οι άλλοι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν ως παίκτες.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούταν από μία κάμερα, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος.

Από το χώρο του καταστήματος, αλλά και από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • δεκαπέντε πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • μία κάμερα, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα,
  • 5.175 αποδείξεις αγοράς προπληρωμένων καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού (289.540) ευρώ,
  • το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομοθεσιών περί παιγνίων και περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, θα οδηγηθούν στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.