Το δρόμο για τη φυλακή «έδειξαν» ανακριτής και εισαγγελέας στους τέσσερις κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στο κύκλωμα ενώ αναφερόμενοι στα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν υπογράμμισαν ότι είναι ολίγων γραμμαρίων και ήταν «προς ιδίαν χρήση».

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι.

Για καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας των κατηγορουμένων έκανε λόγο ο συνήγορος δυο εκ των κατηγορουμένων Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη στην πορεία θα κρίνει με αμεροληψία την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνθήκες άρτου και θεάματος, συλλήψεων με drone και υπερβολές ως προς τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης καταλαβαίνετε ότι καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητας και θα πρέπει αυτό όλους να μας απασχολεί» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο συνήγορος.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αρχών στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης σε Μύκονο και Αττική έχει σχηματιστεί, δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση, της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 76 γραμμ. κοκαΐνης, 50 γραμμ. κάνναβης, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές, πιστόλι με -15- φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 6.865-ευρώ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.