Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων όπου αναβίωσε τη Δευτέρα (12/4) το διπλό φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Στη διάρκεια της εξέτασης του βασικού μάρτυρα η κόρη του θανόντος Λευτέρη Καλομοίρη και αδερφή του κατηγορουμένου, φαίνεται ότι ηχογραφούσε την κατάθεση του νεαρού άνδρα.

Το γεγονός γνωστοποίησε ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας Ξυλούρη.

Αφού το κινητό ελέγχθηκε και βρέθηκε όντως το ηχητικό, η κοπέλα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

H κατάθεση του βασικού μάρτυρα προκάλεσε σύγχυση και εντάσεις και στις δύο πλευρές, καθώς έδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Το χρονικό

O 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη κατηγορείται για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη στις 2 Μαΐου 2020.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου εκείνο το μοιραίο βράδυ μετά την Πρωτομαγιά, στο Περαχώρι Ανωγείων, με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές έγινε συμπλοκή μεταξύ του Μανώλη, γιου του Λευτέρη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξυλούρη, με τον πρώτο να γρονθοκοπά τον δεύτερο.

Και οι δύο επιστρέφουν σπίτια τους. Συγγενείς και φίλοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε προσπάθησαν να αποτρέψουν το κακό.

Εξοργισμένος ο Γιώργος Ξυλούρης -παρά τις προσπάθειες των συγγενών του- βγαίνει οπλισμένος στον δρόμο, και πηγαίνει στο σπίτι του Καλομοίρη, όπου συναντά τον Λευτέρη Καλομοίρη, που προσπαθεί να τον συγκρατήσει και ηρεμήσει. Ακολουθεί πάλη στην διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Ξυλούρης πλήττει με το πιστόλι τον Λευτέρη Καλομοίρη από απόσταση κάτω του μισού μέτρου. Το τραύμα στον άτυχο μαντιναδολόγο ήταν διαμπερές και έπληξε την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι.

Εκείνη την στιγμή φτάνει και ο 30χρονος γιός του Καλομοίρη, ο οποίος βλέποντας τον πατέρα του πεσμένο, τραβά το πιστόλι και πυροβολεί επτά φορές τον Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος πέφτει και αυτός νεκρός.

TAGS