Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του ο 23χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην αιματηρή επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος σε αντίθεση με τον 22χρονο συγκατηγορούμενος του, με τον οποίο είχαν συλληφθεί την ίδια μέρα, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η ανατροπή για τον νεαρό ήρθε όταν σύμφωνα με πληροφορίες, αν και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινικη διωξη για αποπειρα ανθρωποκτονίας, δεν προέκυψαν ισχυρά στοιχεία με αποτέλεσμα να κληθεί να δώσει εξηγήσεις μόνο για τα υπόλοιπα κακουργήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπος και αφορούν σε εκρηκτικά.

Ο 22χρονος έφυγε ελεύθερος από το γραφείο της ανακρίτριας με χρηματική εγγύηση 1000 ευρω ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Άννυ Παπαρούσου σε δήλωση της τόνισε πως τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημοσίας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Οι επίμαχες συνομιλίες, σύμφωνα με την συνήγορο υπεράσπισης, μέχρι σήμερα δεν συμπεριλαμβάνονται στα στοιχεία της δικογραφίας.