Την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Σταγόνες του Νοέμβρη».

Σε μακροσκελές κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, ο συντάκτης του εξηγεί τους λόγους της καταδρομικής επίθεσης, συνδέοντάς τους με την απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων ενόψει του Πολυτεχνείου λόγω της έξαρσης της πανδημίας και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

«Το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοέμβρη πραγματοποιήσαμε καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Η επίθεση στα σώματα ασφαλείας δεν είναι απλά μια επαναστατική επιλογή, είναι μια κοινωνική υποχρέωση ιστορικά δικαιωμένη απέναντι στους εκφραστές της κρατικής βίας. Με τις μικρές μας δυνάμεις στέλνουμε την πύρινη αλληλεγγύη μας σε κάθε αγωνίστρια και αγωνιστή ξεχωριστά που στοχοποιήθηκε, καταδιώχθηκε, συνελήφθη ή βασανίστηκε κατά τη διάρκεια των γεγονότων όλων των ημερών πριν και κατά τη διάρκεια της 17ης Νοέμβρη» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

«Το Πολυτεχνείο ζεί σε πείσμα όλων σας. Κάτω η εξουσία, ο αγώνας συνεχίζεται…» καταλήγουν.

Από την επίθεση δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

(φωτογραφία αρχείου)