Ποινική δίωξη σε βάρος αστυνομικού για παράνομο πλουτισμό

Υποχρεούται να καταβάλει στο Δημόσιο πάνω από 300.000 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
19:55
17/05/2014
Ποινική δίωξη σε βάρος αστυνομικού για παράνομο πλουτισμό
4
loading

Το ποσό των 326.769 ευρώ υποχρεούται να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο ένας ανθυπαστυνόμος, έπειτα από έρευνα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ποσό αυτό καταλογίστηκε υπέρ του δημοσίου, καθώς ο ελεγχόμενος το είχε αποκτήσει χωρίς να δικαιολογείται η προέλευσή του από νόμιμες και εμφανείς πηγές εσόδων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προδικαστικής αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και την οικεία ΔΟΥ. πραγματοποιήθηκε, ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του αστυνομικού για τα έτη 2004 έως και 2012, καθώς προέκυπταν στοιχεία αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε προσαύξηση της περιουσίας του, με καταθέσεις του ιδίου ή τρίτων σε τραπεζικούς του λογαριασμούς, χρηματικών ποσών, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η μισθοδοσία του.

Ο αστυνομικός επιχείρησε να νομιμοποιήσει τα χρηματικά αυτά ποσά, τα οποία προέρχονται από άγνωστες συναλλαγές, με τη μέθοδο της «δόμησης» - smurfing ή/και αγορά ακινήτων - estate, λόγος για τον οποίο ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για δωροληψία και παράνομο πλουτισμό.

Με απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου καταλογίστηκε σε βάρος του και υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το παραπάνω ποσό και με σχετικό αίτημα της διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κινείται ήδη η διαδικασία είσπραξής του.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο ανθυπαστυνόμος έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ παράλληλα διενεργείται σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Γκιοζης Καρας

  Κανεις τα χρηματα παρανομα (βλ ομηρου ομηροπουλου σχολιο.)
  και αντι να τα θαψεις, κρυψεις, τρως σιγα-σιγα...τι κανεις?!
  Τα βαζεις στην τραπεζα για να τοκισουν!!!!
  Εεε εισαι και πολυ...μ.απλυστος!

  1. avatar Χρήστος

   Μέχρι και πριν δύο χρόνια, πίστευες ποτέ πως θα άνοιγε η εφορία τους τραπεζικούς σου λογαιασμούς;

 2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ" ,"ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ" ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ !! ΤΙΜΙΑ , ΕΝΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΗΘΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!

 3. avatar Χρήστος

  smurfing σημαίνει να κάνεις καταθέσεις μικρών ποσών για να μην γίνεται αντιληπτός.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει