Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από μερικά λεπτά στην πλατεία της Κυψέλης. Νεαροί είχαν μαζευτεί στο σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν, ώστε, να τους διώξουν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, της αστυνομικής επέμβασης είχε προηγηθεί συσκότιση της πλατείας!

Στην περιοχή έσπευσαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κυνήγησαν τους νεαρούς στα στενά της περιοχής. Άγνωστο παραμένει αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται πως προχθές κατά την καθημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ιδιαίτερα αυστηρός με τις συγκεντρώσεις στις πλατείες. «Η πανδημία είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τελειώσει και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί» τόνισε και πρόσθεσε: «Στόχος όλων μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς για τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, των φίλων τους. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» ενώ διευκρίνισε πως η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της.

«Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης» τόνισε και πρόσθεσε πως: «οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες για να τις ξεχάσουμε».

«Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές όχι τον κορονοϊό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

(φωτογραφία αρχείου)