Στα δικαστήρια για μη απόφαση ΦΠΑ και χρέη προς το Δημόσιο σέρνονται σε καθημερινή βάση επιχειρηματίες της Ξάνθης, σε βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί οφειλές που αρχίζουν από 5.000 ευρώ.

Χθες το πρωί, το μισό σχεδόν πινάκιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης αφορούσε υποθέσεις μη καταβολής του ΦΠΑ προς το Δημόσιο, με τους επιχειρηματίες να ζητούν αναβολή για την εκδίκαση των υποθέσεων τους, τονίζοντας πως θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποπληρώσουν την οφειλή τους και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που απλώς ζητούν την επιείκεια του δικαστηρίου, αποδεχόμενοι πως αδυνατούν να καταβάλουν έστω και ένα ποσό της οφειλής του-αν και για να παύσει η ποινική δίωξη πρέπει να αποπληρωθεί το σύνολο των χρεών-εξηγώντας πως τα χρέη τους έχουν προκύψει όχι από απροθυμία των ιδίων να καταβάλουν τα χρήματα αλλά από αντίστοιχες οφειλές τρίτων προς τους ίδιους.

Από την πλευρά του οι δικαστές δείχνουν να κατανοούν πλήρως τη δυσχερή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει το σύνολο των επιχειρηματιών, δίνοντας τις αιτούμενες αναβολές, επισημαίνοντας ωστόσο πως πρέπει τα χρήματα να καταβληθούν ώστε να παύσει η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Πηγή: thrakitoday.com

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.