ΣτΕ: Επίσημα τέλος οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής

Είχαν προσφύγει κατά των αποφάσεων του υπουργού Παιδείας


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
16:23
01/11/2019
ΣτΕ: Επίσημα τέλος οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής
8
loading

Το δρόμο της… εξόδου έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής οι οποίοι ζητούσαν να μην λυθεί η υπηρεσιακή τους σχέση λόγω παρέλευσης του ορίου ηλικίας.

Οι Μουφτήδες είχαν προσφύγει κατά των αποφάσεων του υπουργού Παιδείας, με τις οποίες διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη λύση της υπηρεσιακής τους σχέσης ως Μουφτήδων, λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους ηλικίας τους.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού  Δικαστηρίου (2100/2019 και 2101/2019) απέρριψε ομόφωνα ως αβάσιμες τις αιτήσεις ακυρώσεως κρίνοντας ότι οι διατάξεις του νόμου 4559/2018 περί της αυτοδίκαιης εξόδου από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους αποτελούν αντικειμενική   ρύθμιση που αφορά τους Μουφτήδες και Τοποτηρητές Μουφτήδες. Όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας το όριο εξόδου από την υπηρεσία που τίθεται «εντάσσεται στο γενικό καθεστώς αποχωρήσεως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση ορισμένου ορίου ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών και αντιστοιχεί, άλλωστε, προς το κατ’ άρθρο 88 παράγραφος 5 του Συντάγματος όριο ηλικίας υπηρεσίας των δικαστικών λειτουργών και δη των ανωτάτων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar σουρταφερτας

  στα τσακιδια κ για παντα γινεται?? δε θελουμε μογγολους ρε παρτε το χαμπαρι σας βαρεθηκαμε αλλαγη σκηνικου καθολικοι οι βουδιστες η οτιδηποτε αλλο οχι εσας!!!!

 2. avatar Τώρα θα μας κλασει

  Ερντογάν τα μεζεα.

 3. avatar Κώστας Βε

  Είστε άσχετοι. Οι μουφτήδες είναι οι άνθρωποι του Ελληνικού κράτους στη μειονότητα και ο Ερντογάν είχε βάλει λυτους και δεμένους για την αντικατάσταση τους. Είναι φυσικά αναχρονιστικός θεσμός και καλό θα ήταν να καταργηθεί, αλλά η μειονότητα απλώς θα στραφεί στους ανεπίσημους μουφτήδες που χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα.

  1. avatar @Κώστας Μπεεε

   Βρε ΠΑΝΑΣΧΕΤΕ ΤΥΦΛΕ αυτοί οι μουφτήδες ήταν επιλογή του Ερντογάν και την διαταγή εκτέλεσε με την μέση διπλωμένη ο τσίπρας προκειμένου σαν αντάλλαγμα να αφήσει ο Ερντογάν τους δύο φαντάρους που είχε απαγάγει τότε στον Έβρο.

 4. avatar spyrospeiratis

  ΚΥΡΙΑΚΟ ΣΧΙΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ [...] ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

 5. avatar Ειδοποιός διαφορά

  Έφυγαν μαζί με τον υπηρέτη του Ερντογάν τσιπρα.

 6. avatar Θραξ

  Λάθος αγαπητέ. Θα χαρεί

 7. avatar Τωρα θα νοιωσετε

  Την οργη του Ερντογκαν. Τα αντιποινα θα ειναι βαρια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει