Η συγκεκριμένη φωτογραφία αντιστοιχεί στο Αστυνομικό Τμήμα Σύμης, όπου το προσωπικό που υπηρετεί εκεί δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να στελεχώσει τις ανάγκες του ΑΤ με αποτέλεσμα μετά από κάποια ώρα οι λιγοστοί αστυνομικοί του σταθμού να αναγκάζονται να βάζουν «λουκέτο».

Η κατάσταση γίνεται πάντως ολοένα και χειρότερη ειδικά για τα νησιά και τα χωριά, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των εκπροσώπων αστυνομικών υπαλλήλων του νομού, αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας σε εποχές μάλιστα που η παραβατικότητα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.

Πριν από μερικές μέρες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε ανακοινώσεις σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος, μιλώντας καθαρά για διάλυση των υπηρεσιών στην περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης με προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός του πληθυσμού στα νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες, διπλασιάζεται εξαιτίας των τουριστών με αντίστοιχη αύξηση των περιστατικών πάσης φύσεως, που αφορούν τις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα, για το θέμα ότι το Αστυνομικό τμήμα λειτουργεί με ωράριο και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης στη Σύμη, μίλησε στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Τώρα» ο δήμαρχος του νησιού λέγοντας ότι είναι τρέλα αυτό που συμβαίνει και ότι έχει επικοινωνήσει με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.