Προκήρυξη, η οποία αφορά στην πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου, απέναντι από το Ηρώδειο, περιείχε το στικάκι που βρέθηκε στην Καισαριανή.

Το USB βρέθηκε στις 9.50 στη βάση του αγάλματος του Άρη Βελουχιώτη στην Καισαριανή, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε, είπε στην υπάλληλο που απάντησε στο τηλέφωνο τα εξής: «Ανάληψη ευθύνης τρομοκρατικής ενέργειας. Στην Καισαριανή, στην οδό Αναξαγόρα, κάτω από το άγαλμα του Βελουχιώτη, υπάρχει ένα μαύρο “στικάκι” με ανάληψη ευθύνης…».

Η αστυνομία εξετάζει τη γνησιότητα της προκήρυξης, την οποία υπογράφει η οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Επαναστατική Ανατροπή».

Η έκρηξη στη γωνία Προπυλαίων και Ροβέρτου Γκάλλι στην Ακρόπολη, στην είσοδο της κατοικίας του εφοπλιστή Τσάκου, κοντά στην ισπανική πρεσβεία, είχε σημειωθεί το βράδυ της 27ης Μαρτίου.

Πριν σημειωθεί η έκρηξη, άγνωστος με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία είπε ότι δεν είναι φάρσα και ότι θα εκραγεί βόμβα στην είσοδο της βίλας του εφοπλιστή, αναφέροντας επίσης την παραπάνω διασταύρωση, απέναντι από το Ηρώδειο.

Η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή και εξερράγη η βόμβα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα που είχαν αφήσει οι δράστες στην είσοδο της κατοικίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.