Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου»

Τι είπε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας και ποιος ο ρόλος του Ιωάννη Λαγού


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:11
17/07/2019
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου»
7
loading

Άγνοια για τα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δήλωσε ο πυρηνάρχης της Τοπικής Νίκαιας της Χρυσής Αυγής στον οποίο αποδίδεται το μήνυμα - κάλεσμα που εστάλη το μοιραίο βράδυ.

«Δεν γνωρίζω ποιος έδωσε την εντολή αυτό ήταν το σαράκι που με έτρωγε στη φυλακή δυο χρόνια . Με το χέρι στην καρδιά ακόμη και σήμερα δεν ξέρω πώς έγινε.... Με έχουν χλευάσει, με πέταξαν σαν σκουπίδι στη φυλακή. Εγώ εκείνες τις ημέρες ήμουν ράκος» ισχυρίστηκε ο 38χρονος απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε συμπτώσεις οι οποίες όπως είπε τον έφεραν στο εδώλιο και απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση σε δυο παράλληλα γεγονότα που εξελίχθηκαν το βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού.

Το ένα είναι η δολοφονία, όπως είπε, και το δεύτερο η οργάνωση της ομιλίας του γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου η οποία είχε προγραμματιστεί για δυο ημέρες αργότερα.

«Εδώ έχουμε δυο πράγματα. Ένα μήνυμα που έχω στείλει εγώ για τα τρικάκια (σ.σ. για την ομιλία Μιχαλολιάκου ) κι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο συγκατηγορούμενος  μου στο Κοράλι. Έχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία» είπε με έντονο ύφος και συνέχισε:

«Μας πέταξαν σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα, για να γίνει επιτακτικό. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα όταν μου τηλεφώνησε "κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει. Λυπάμαι για εκεί που κατέληξε αυτό το παιδί...».

Ο 38χρονος κατηγορούμενος επιχείρησε να αποποιηθεί το ρόλο του οργανωτή του τάγματος εφόδου που «χτύπησε» έξω από την καφετέρια Κοράλλι τον Παύλο Φύσσα που του αποδίδεται.

Μάλιστα, απέδωσε την «βροχή» τηλεφωνημάτων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της δολοφονίας στις συνεννοήσεις για το μοίρασμα των φυλλαδίων για την ομιλία αλλά και στη συνέχεια στην ενημέρωση του ακόμη και από τον ίδιο τον Γ. Ρουπακιά «ότι μαχαίρωσε άνθρωπο».

Μεταξύ των προσώπων που επικοινώνησε και ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σήμερα ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Πέντε λεπτά αφότου μου είπε ο Ρουπακιάς ότι μαχαίρωσε άνθρωπο τηλεφώνησα στον Λαγό» είπε τον οποίο, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα ενημέρωνε σε σειρά τηλεφωνημάτων για τις δράσεις της Τοπικής καθώς ήταν ο υπεύθυνος περιφερειάρχης όπως και εκείνη την ημέρα για την ομιλία Μιχαλολιάκου.

«Προσπαθούσε ο Λαγός να μάθει τι έχει γίνει αλλά δεν γνώριζα κάτι είχα γίνει ράκος. Έπαθα κατάθλιψη. Ότι είχα μάθει από τον Ρουπακιά του είπα» υποστήριξε.

«Τον Λαγό ενημέρωνα για όλες τις δραστηριότητες, πότε θα γίνουν.. Για διανομή τροφίμων, εντύπου υλικού κτλ. Αν υπήρχε κακή συμπεριφορά είχα το οκ. από τον περιφερειάρχη να τους διώξουμε ή να τους κάνουμε κάποια επίπληξη...Υπήρχαν και πράγματα για τα οποία δεν τον ενοχλούσα. Ας πούμε είχα κάθε Παρασκευή διανομή ενδυμασίας. Ρουχισμό εννοώ στον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Υπήρχαν δράσεις για τις οποίες έφυγαν μηνύματα που έλεγαν «εντολή Λαγού». Γιατί;
Κατηγορούμενος: Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη
Πρόεδρος: Το «δεν διαρρέει πουθενά», τι σημαίνει στα μηνύματα αν το έργο ήταν κοινωνικό;
Κατηγορούμενος:Αυτό το γράφαμε γιατί όταν το μάθαιναν αριστερά οργανώσεις είχαμε πρόβλημα. Δεχόμασταν επιθέσεις.

Όπως είπε δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γ. Ρουπακιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και του είπε πως είναι στο τμήμα για αναγνώριση στοιχείων. Ακολούθησαν και άλλα τηλεφωνήματα όταν την τέταρτη φορά  «μου είπε ότι "έχει γίνει σκηνικό στο Κερατσίνι με Χρυσαυγίτες και Αναρχικούς" και ότι εκείνον τον κράτησαν για αναγνώριση. Από τηλεφώνημα συγκατηγορούμενου μου έμαθα ότι ο Ρουπακιάς τραυμάτισε κάποιον. Ο Ρουπακιάς αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου λέει "μαχαίρωσα άνθρωπο, θέλω δικηγόρο". Κι εκεί του είπα "έτσι όπως τα έκανες, κόψε το λαιμό σου"».

Πρόεδρος: Γιατί πήρε εσάς όταν μαχαίρωσε;
Κατηγορούμενος: Γιατί ήμουν στην τοπική.
Πρόεδρος: Είχε σχέση το μαχαίρωμα με την τοπική;
Κατηγορούμενος: Όχι κυρία Πρόεδρε να με ενημερώσει επειδή ξέρω κόσμο και δικηγόρους, αλλά εγώ δεν το έκανα. Πήρα τη γυναίκα του να της πω ότι τον έχουν στο τμήμα.

Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να εξηγήσει για ποιο λόγο  βρέθηκαν μέλη της τοπικής στο Κοράλλι. «Πιστεύετε ότι ο Ρουπακιάς από μόνος του είπε να πάει στην περιοχή να δει τι γίνεται; Πώς μαζεύτηκαν αυτοί οι άνθρωποι;» ρώτησε η πρόεδρος με τον κατηγορούμενο να επιμένει:

«Δεν ξέρω , δεν ήμουν εκεί». Η πρόεδρος εντόπισε πολλά κενά στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ενώ κάλεσε τον 38χρονο να εξηγήσει φράσεις που ο ίδιος χρησιμοποιούσε μιλώντας στα μέλη της Τοπικής, μεταξύ αυτών και η πολυσυζητημένη «ότι κινείται σφάζεται». «Δεν το εννοούσα, δεν έγινε τίποτα εκείνη την περίοδο. Ζητώ συγγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον. Δεν ξέρω να μιλάω καλά» είπε. «Δεν το καταλάβαμε αυτό εδώ» σχολίασε με νόημα η πρόεδρος.

Ο κατηγορούμενος είπε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες «έχουν πει πολλά ψέματα». «Μας έχουν στοχοποιήσει μας έχουν ξεφτιλίσει παγκοσμίως» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος σε φωτογραφίες όπου εμφανίζονται με όπλα αλλά και ομοιόμορφη ενδυμασία μίλησε για μόδα εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για «βλακείες και παιδιάστικα πράγματα».

Με την έναρξη της απολογίας του ο κατηγορούμενος είπε πως εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή το 2011 όταν παρακολουθώντας εκδηλώσεις «γοητεύτηκε».

«Δεν έχω καμία σχέση με το ναζισμό» είπε ενώ όταν ρωτήθηκε για τον ναζιστικό χαιρετισμό είπε πως χαιρετούσαν σύμφωνα με τα πρότυπα του αρχαίου ελληνικού χαιρετισμού και του Μεταξά.

Πρόεδρος: Άλλοι δεν τον χρησιμοποίησαν το χαιρετισμό;
Κατηγορούμενος: Ο Χίτλερ αλλά δεν το έκανα γι αυτό το λόγο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar South

  ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝΑ ΕΚΕΙ
  ΚΟΤΕΣ ΛΑΓΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 2. avatar ΓΑΙΔΟΥΡΕΙΟΣ

  Αχαχααα..ουτε αυτος γνωρθζει κατι.Βεβαια ακολουθουσε την μοδα.Fashion victim ηταν και τον περασαν για ΧΑυγιτη.Μετα επαθε και καταθλιψη...Τι αλλο θα πουν ,περιμενω.

 3. avatar ΦΑΣΙΣΤΑΣ

  Ναι βρε νούμερα... Έχουν σύνειδηση... Ότι προσπάθησαν να σας κάνουν να καταλάβετε ποιοι είναι οι εβραιομασωνοι της δήθεν μεταπολιτευσης, που εναλασσονται στην εξουσία, σας χρέωσαν 4 μνημόνια, σας φτωχυνανε, σας επιβάλανε φόρο (...) στα σπίτια, σας τα κατασσχεσαν, σας γεμίσανε λ@θρ@τ@λιμπαν, κι επειδή αγαπάτε την Ελλάδα, σας βαφτισανε και φασίστες. (...) στη... Δημοκρατία... ΓΊΔΙΑ.

 4. avatar Kabamaru Igano

  https://el.m.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1

 5. avatar Περίεργος.

  Εχουν τα χρυσαύγουλα συνείδησή;

 6. avatar alex821

  Έχει ήσυχη ποια;;;

 7. avatar πάτα το μηδέν

  ειναι εγκληματίες γιατί είναι ΝΑΖΙ
  https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7091010

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει