Ενώπιον της Ε΄ Τακτικής Ανακρίτριας οδηγείται σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 59χρονο επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό.

Την ίδια ώρα κάτοικοι από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο όπου δημιουργήθηκε ένταση.

Κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν στα ενδότερα και άλλοι κατέρρευσαν πάνω στην ένταση. Τις φωνές στο σημείο διαδέχονταν οι κατάρες, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, σύμφωνα με τον Ant1.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος δράστης εξακολουθεί να ισχυρίζεται μέσα από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Δημήτρη Γραικό και πως ο θάνατός του επήλθε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια καβγά που είχαν. Αυτό που εξοργίζει όμως περισσότερο τους συγγενείς του θύματος είναι όσα ακολούθησαν.

Η οικογένεια

Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζητά η οικογένεια του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού που δολοφονήθηκε πριν από 2,5 χρόνια.

«Ας τον κρίνει ο Θεός. Εγώ το μόνο που θέλω είναι να μη βγει ποτέ από κει μέσα. Θέλω να είναι εκεί μέσα, να σαπίσει. Τι να πω εγώ σε ένα τέτοιο κτήνος», ξεσπά η σύζυγος του 59χρονου στο δελτίο του Star.

Και πρόσθεσε: «Με τόσο μένος, με τέτοια βία, με τέτοια λύσσα. Τον σακάτεψε. Αυτός έχω μάθει ότι ήταν και πρώην παλαιστής».

«Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος»

Συγκλονίζει η σύζυγός του Γραικού μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1: «Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου τον κτηνώδη τρόπο που βρέθηκε ο σύζυγός μου. Σκέφτομαι, ξανασκέφτομαι γιατί μετά από δυόμιση χρόνια σίγουρα όλα τα περιμέναμε. Καλύτερα να μου έλεγαν ότι τον σκότωσε με ένα μαχαίρι, μία και κάτω. Δεν υπέφερε. Ή με όπλο. Αυτό το πράγμα δεν βγαίνει από το μυαλό μου, αυτή η φρίκη, όταν σκέφτομαι τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος, δεν ξέρω, με στενοχωρεί πάρα πολύ, κι εμένα και τα παιδιά μου. Δεν του άξιζε τέτοιος θάνατος. Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοιος θάνατος».

Η Δέσποινα Γραικού, δεν μπορεί να διανοηθεί τα 1.000 πρόσωπα του εμπόρου κρεάτων που υποτίθεται πως βοηθούσε στις έρευνες των αρχών, επικοινωνούσε μαζί τους, έδειχνε ενδιαφέρον: «Έπαιρνε τον ανιψιό του συζύγου μου τηλέφωνο να ρωτήσει πως πάνε οι έρευνες, αν έχουμε κανένα νέο και κρίμα τον άνθρωπο. Και μένα με είχε πάρει μία φορά αν έχω καμία εξέλιξη αν έχω μάθει τίποτα, όχι μόνο κυνικότητα, θράσος και συνεχίζει και το ίδιο έχω μάθει κι εκεί που κρατείται. Συνεχίζει να είναι κυνικός, το παίζει τρελός, τι να πω».

Αδελφός Δημήτρη Γραικού: «Πώς κοιμόταν αυτός ο άνθρωπος; Δεν είχε τύψεις;

Ο αδελφός του θύματος μίλησε για την υπόθεση, για την οποία είπε: «Κοντεύαμε να τρελαθούμε».

Όπως είπε μέσω του ΑΝΤ1, μια από τις αγωνίες της οικογένειάς του ήταν ότι μπορεί «να πεθαίναμε κι εμείς και δεν θα τον βρίσκαμε. Οπωσδήποτε ησυχάσαμε».

Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή που συνάντησε τον έμπορο κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία, ένιωσε ότι κάτι κρύβει. «Όχι μόνο εμένα κορόιδεψε, όλη την κοινωνία. Είχα το ένστικτό μου. Πήγα κι εγώ μέχρι τη μονάδα του. Θαμμένος ήταν εκεί δίπλα ο αδελφός μου και ο κύριος μας έπαιζε θέατρο», σημείωσε.

Για να προσθέσει: «Πώς κοιμόταν αυτός ο άνθρωπος; Δεν είχε τύψεις; Άραγε, τι καρδιά έχει;», ενώ στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι η οικογένειά του ζητά την τιμωρία του δράστη.