Η Ασφάλεια Κορίνθου εξιχνίασε δύο υποθέσεις απόπειρας ληστείας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων και σε σπίτι, στα Εξαμίλια και στο Σολωμό Κορινθίας, καθώς και μία κλοπή οχήματος στην Κόρινθο.

Δράστης είναι ένας 33χρονος που συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ασφάλειας στο Σολωμό Κορινθίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή οχήματος, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά και όπλα, ενώ στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας 33χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος αναζητείται και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Κορίνθου.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι παραπάνω, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφού έσπασαν την τζαμαρία πρατηρίου υγρών καυσίμων, με την απειλή κυνηγετικού όπλου, αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον 39χρονο ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς αυτός αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, αφού ο ένας από αυτούς πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 39χρονο, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο συλληφθείς μαζί με ακόμα δύο άτομα, στις 5 Ιανουαρίου το βράδυ, στο Σολωμό Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι 57χρονου, τον χτύπησαν και αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς αντιστάθηκε.

Κατά τη σύλληψη του 33χρονου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα στιλέτο και ένα ναρκωτικό δισκίο, ενώ επιπλέον επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 14 Νοεμβρίου 2012 από τον ιδιοκτήτη της.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παράπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου.