Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τρεις διαρρήξεις διαμερισμάτων και μία απόπειρα καθώς και δύο περιπτώσεις κλοπών που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα το Δεκέμβρη και τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2013.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο Έλληνες ηλικίας 21 και 27, ενώ αναζητείται ο 28χρονος συνεργός τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες διέπραξαν τρεις διαρρήξεις και μία απόπειρα σε σπίτια των περιοχών της Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Δράμας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, χρυσές λίρες, κυνηγετικό όπλο και χρήματα. Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας, ιδιοκτησίας δύο Ελλήνων.

Η οργάνωση χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο ένα Ι.Χ.,  το οποίο ανήκε σε αλλοδαπό, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ είχε αλλάξει και το χρώμα του, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό. Η αστυνομία συνέλαβε τον 21χρονο και τον 27χρονο όταν αυτοί πήγαν σε συνεργείο στους Ταγαράδες προκειμένου να παραλάβουν το παραπάνω όχημα. Το εν λόγω όχημα καθώς και το όχημα του 27χρονου κατασχέθηκαν ως μέσα μεταφοράς.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του συνεργού τους.