Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, σπείρα ημεδαπών που έκλεβε συστηματικά επαγγελματικής χρήσης αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια εξήγαγαν σε χώρες της Αφρικής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη στα Άνω Λιόσια τριών ημεδαπών ηλικίας 18, 26 και 44 ετών και στο Χαλάνδρι ενός 50χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη εταιρείας εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα η οποία συστηματικά διέπραττε κλοπές επαγγελματικής χρήσεως αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Στη συνέχεια τα διέθεταν στον 50χρονο έμπορο αυτοκινήτων ο οποίος τα εξήγαγε παράνομα σε διάφορες χώρες της Αφρικής.

Η σπείρα για να εμφανίσει τα κλεμμένα οχήματα σαν νόμιμα παραποιούσε τα στοιχεία αναγνώρισης τους, αποκόπτοντας τα μεταλλικά τμήματα με τους αριθμούς πλαισίου και αντικαθιστώντας τα με αριθμούς πλαισίου που αντιστοιχούσαν σε νόμιμα αυτοκίνητα ιδίου τύπου.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί την 7-11-2012 στο Πικέρμι και στο οποίο είχαν τοποθετήσει αριθμό πλαισίου νόμιμου αυτοκινήτου ιδίου τύπου και χρώματος.

Στο κατάστημα του 50χρονου εμπόρου αυτοκινήτων βρέθηκαν δέκα επαγγελματικής χρήσης αυτοκίνητα με παραποιημένους αριθμούς πλαισίου και πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας, που από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι τέσσερις είναι κλεμμένες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.