Προεκλογικές εξαγγελίες που έμειναν στις καλένδες των γραφείων των δημαρχείων φαίνεται ότι τίθενται πάλι σε… λειτουργία. Τουλάχιστον, αυτό διαμηνύουν κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας που βλέπουν ότι τα έργα που τους υποσχέθηκαν οι εκάστοτε «τοπικοί άρχοντες», δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο λόγος για την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου του ΝΑΤ στην οδό Βερανζέρου, ακριβώς στην «καρδιά» της πρωτεύουσας. Το πενταόροφο κτίριο θα σωριαζόταν στο έδαφος και στη θέση του θα ξεπρόβαλε – σε απόσταση αναπνοής από την Ομόνοια και πολύ κοντά στο Εθνικό Θέατρο- μία καινούργια πλατεία 1.000 τ.μ. Μία πλατεία την οποία ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, σκόπευε να εισηγηθεί ώστε να ονομαστεί Πλατεία «Μινωτή – Παξινού» για «να τιμήσουμε δύο ανθρώπους οι οποίοι σφράγισαν με την παρουσία τους την ιστορία του Εθνικού Θεάτρου».

Όμως, όλα αυτά έμειναν στα λόγια για αρκετούς μήνες, όπως δείχνει η ιστορία. Το ακατάλληλο από το σεισμό του 1999 κτίριο του ΝΑΤ στέκεται στην οδό Βερανζέρου και «κοσμεί» το σημείο. Η σκουριά, η βρωμιά, η υγρασία και ότι άλλο έχει υποστεί το κτίριο φαίνονται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες.

Αλλά για την προστασία των περαστικών και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, το κτίριο έχει καλυφθεί με προστατευτικά σκεπάσματα σε περίπτωση που κάποιο κομμάτι του κτιρίου αποκολληθεί.

Τώρα όμως, ο δήμος Αθηναίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σκοπεύει να στείλει την επόμενη εβδομάδα εργολάβο για να κάνει μελέτη του κτιρίου.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα του δήμου Αθηναίων που γνωρίζει τι συμβαίνει με την κατεδάφιση του κτιρίου και τη μετέπειτα ανάπλαση της πλατείας.
«Η κατεδάφιση θα γίνει αλλά δεν έχουμε κάτι ακόμη. Τώρα θα ξεκινήσει το έργο. Πρώτα θα πρέπει να μπει ο εργολάβος μέσα και μετά να ξεκινήσουν οι εργασίες» ήταν η αρχική απάντηση που δόθηκε.

Αλλά στο ερώτημα γιατί το έργο άργησε, η απάντηση ήταν «Άργησε γιατί έπρεπε να γίνει η μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο. Άργησε γιατί οι εργολάβοι δεν δουλεύουν 15αύγουστο, άργησε για όλους αυτούς τους λόγους». Πάντως, για την ημερομηνία παράδοσης που ήταν ο Ιούνιος, ούτε λόγος, το μόνο που ειπώθηκε ήταν «Λέγαμε στην αρχή για Ιούνιο αλλά διευκρινίσαμε ότι θα αρχίσει Σεπτέμβρη όπως και αρχίζει. Ο εργολάβος άλλωστε θα μπει την επόμενη εβδομάδα στο κτίριο».

Μόνο που από την περασμένη εβδομάδα ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων δημάρχων έχει αρχίσει. Τυχαίο; Εσείς θα το κρίνετε…