Στη σύλληψη εννέα ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών προχώρησαν, την Παρασκευή οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Έπειτα από δικογραφία που υποβλήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για κύκλωμα που εισάγει και διακινεί ναρκωτικά στην Ελλάδα, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή του Ειδικού Τμήματος Ναρκωτικών Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν στις 23 Νοεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, πέντε αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες, ηλικίας από 28 έως 64 ετών (επτά άνδρες και δυο γυναίκες).

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο πρόκειται για μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ο αρχηγός της οποίας βρίσκεται στη φυλακή και δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από γειτονική χώρα και συγκεκριμένα ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη και την μεταφορά και διακίνησή τους κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ένας εκ των συλληφθέντων έριξε από το παράθυρο του σπιτιού του, ένα δέμα κάνναβης βάρους 212 γραμμαρίων, το οποίο και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.