Με εικοσαετή κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης 46χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αιματηρή ληστεία που διέπραξε το περασμένο καλοκαίρι, σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Χαριλάου, κατά την οποία τραυμάτισε με κουζινομάχαιρο 60χρονη υπάλληλο του καταστήματος, όταν εκείνη κάλεσε περίοικους σε βοήθεια.

Ο ίδιος, είχε καταδικαστεί πριν από λίγες εβδομάδες σε ισόβια κάθειρξη, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα, τον Ιούλιο του 2012, στο Λιτόχωρο Πιερίας, με θύμα 45χρονο συγχωριανό του, με τον οποίο φέρεται να μάλωσε για ένα… σκυλί.

Μπορεί η υπόθεση της δολοφονίας να εξιχνιάστηκε άμεσα από τις διωκτικές Αρχές και ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο 46χρονος, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Πιερίας, ωστόσο, ο ίδιος, παρέμενε άφαντος επί έξι χρόνια. Μέχρι που τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τη ληστεία στο μίνι-μάρκετ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, κραδαίνοντας το κουζινομάχαιρο απείλησε την υπάλληλο και την υποχρέωσε να του παραδώσει από το ταμείο 210 ευρώ. Όταν η 60χρονη εργαζόμενη, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, κάλεσε σε βοήθεια, εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι στο λαιμό, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας άκουσε τις φωνές και καταδίωξε τον ένοπλο που στην προσπάθειά του να διαφύγει αποπειράθηκε να τον χτυπήσει με μία μεταλλική ράβδο. Τελικά συνελήφθη και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του στη Χαλάστρα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα και φυσίγγια που κατείχε παράνομα.

Ο 46χρονος, που κρατείται στις φυλακές Διαβατών, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Η ποινή της 20ετούς κάθειρξης ήρθε να προστεθεί σε αυτή της ισόβιας κάθειρξης, με την οποία καταδικάστηκε, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, από το ίδιο δικαστήριο, για το προ εξαετίας έγκλημα στο Λιτόχωρο.

Όπως έκρινε το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση των ισοβίων, ο κατηγορούμενος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι τον 45χρονο, ύστερα από φραστικό επεισόδιο που προηγήθηκε μεταξύ τους. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στη συγκεκριμένη δίκη, ο καβγάς φέρεται να ξέσπασε για το σκυλί του 46χρονου και μετά από προτροπή του θύματος προς τον ιδιοκτήτη του να δένει το ζώο όταν κυκλοφορεί στο δρόμο.