Την παραπομπή σε δίκη, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης του Ανδρέα Γεωργίου ζητεί ο εισαγγελέας από το Συμβούλιο Εφετών το οποίο καλείται να κρίνει, για τρίτη φορά, την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

Μετά από δυο απαλλακτικά βουλεύματα και δυο αναιρέσεις ένα ακόμη επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο «σίριαλ» με πρωταγωνιστή τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς ο εισαγγελέας εφετών Στ. Κωσταρέλος, με πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εισηγείται την παραπομπή του κ. Γεωργίου για την υπόθεση που συνδέεται με τις καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείματος του 2009, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο των Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Άνοιξη το αρμόδιο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, για δεύτερη φορά, έκανε δεκτή αναίρεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου, την οποία άσκησε η Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου, οδηγώντας την υπόθεση και πάλι – για τρίτη συνεχή φορά – για επανάκριση από το Συμβούλιο των Εφετών.