Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στο Βόλο με επίκεντρο τέσσερα παιδιά, δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας έως 12 ετών. Αναστάτωση προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όταν η γιαγιά μετέφερε εκεί τα παιδιά ζητώντας να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν έχουν βιαστεί ή όχι.

Τα παιδιά ζουν τα τελευταία χρόνια, με εντολή Εισαγγελέα, στο Ορφανοτροφείου Βόλου, ενώ αρκετές ημέρες ζουν με την γιαγιά και τον θείο τους σε σπίτι σε συνοικία του Βόλου. Ο πατέρας τους έχει πεθάνει ενώ η μητέρα τους μένει στην Αθήνα…

Ο Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής ενημέρωσε όλες τις αρχές (Διοίκηση Νοσοκομείου, Αστυνομική Διεύθυνση) για το περιστατικό, διότι μόνο με εντολή της Εισαγγελίας θα μπορούσε να εξετάσει τα παιδιά.

Η Αστυνομία (όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες) η οποία ενημερώθηκε τη Δευτέρα, γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζουν όταν φεύγουν με άδεια από το Ίδρυμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές φορές η Αστυνομία είχε επέμβει για να βρει τα παιδιά, τα οποία έπαιρνε ορισμένες φορές από το Ορφανοτροφείο ο θείος τους και ζητείτο η συνδρομή της για να βρεθούν και να γυρίσουν πίσω.

Η γιαγιά, όπως φαίνεται, έχει υπόνοιες ότι τα τέσσερα ανήλικα εγγόνια της έχουν πέσει θύμα βιασμού, αλλά όμως έως τώρα κανένα στοιχείο δεν τεκμηριώνει την άποψή της. Εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο θα γίνει έρευνα τόσο στο Ορφανοτροφείο όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

Πηγές του Ορφανοτροφείου αναφέρουν ότι η γιαγιά των παιδιών προβαίνει σ’ αυτές τις ενέργειες για να πάρει τα παιδιά από το Ορφανοτροφείο και να ζουν στο σπίτι της, ώστε να παίρνει και τα διάφορα επιδόματα που δίνει η πολιτεία.

Η υπόθεση πιστεύεται ότι θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες, τα «τραύματα» όμως στις ψυχές αυτών των παιδιών, θα μείνουν για πάντα ανοιχτα.

Πηγή: MagnesiaNews