Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου καταθέτει ο 50χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου στο Manchester, ο οποίος είχε απαχθεί από δύο άτομα το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης στον νομό Λασιθίου.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, οι απαγωγείς πείστηκαν να παραδώσουν τον καθηγητή, ο ένας εξ αυτών, αδερφός της Αγγελικής Σταυρουλάκη, φοιτήτριας από την Ασή Γωνιά Χανίων, που εξαφανίσθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2010 και η εξαφάνισή της συνδέθηκε με την απαγωγή του καθηγητή, κρατείται στη Διεύθυνση.

Από τη στιγμή της εξαφάνισης του καθηγητή, μέλη του ευρύτερου περιβάλλοντος και της οικογένειας Σταυρουλάκη κλήθηκαν να καταθέσουν, καθώς καθηγητής και φοιτήτρια γνωρίζονταν. Ο μόνος ο οποίος δεν έγινε δυνατό να εντοπισθεί από την αστυνομία, ήταν ο αδερφός της κοπέλας, γεγονός που συνδέθηκε με την εξαφάνιση του 50χρονου άνδρα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και διαπραγματεύσεις, αξιωματικοί της Αστυνομίας έπεισαν την οικογένεια της φοιτήτριας να βοηθήσει, ώστε να εμφανισθεί ο αδερφός της και να δώσει στοιχεία για την υπόθεση.

Πάντως ως αυτή την ώρα δεν έχει προκύψει νέο στοιχείο που να αφορά την εξαφάνιση της φοιτήτριας.