Στην αναμόρφωση του τηλεφωνικού κέντρου παραπόνων, καταγγελιών και πληροφοριών 1520 προχωρά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, προκειμένου να γίνουν αποτελεσματικότερες οι παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δ. Σπυράκο, το 1520 δέχεται κάθε μήνα 3.000 καταγγελίες πολιτών.

«Προκειμένου να καταστεί ένα τέτοιο τηλεφωνικό κέντρο ουσιαστικός βοηθός της πολιτείας στην απάλειψη φαινομένων αισχροκέρδειας και εξαπάτησης του καταναλωτή η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προχωρά στην αναμόρφωση της λειτουργίας του ώστε να εξελιχθεί σε ένα one stop shop για την κατάθεση παραπόνων καταγγελιών και διάθεσης πληροφοριών προς τους καταναλωτές για όλα τα θέματα που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα, την ευθύνη της διαχείρισης του 1520 έχει ιδιωτική εταιρεία. Μέχρι πρότινος οι καταγγελίες μεταφέρονταν στους αρμόδιους φορείς προς επίλυση. Αυτή η αντίληψη έχει αλλάξει στη γενική γραμματεία που έχει διευρύνει τους τομείς δραστηριοποίησής της για αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας καταναλωτή και στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρηθούν δομικές αλλαγές στη λειτουργία του 1520 μέσα στον επόμενο χρόνο.