Η περίπτωση ενός ακόμη επιτήδειου που εξαπατούσε ηλικιωμένες έγινε γνωστή σήμερα από την αστυνομία, μετά το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 21χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προσποιούμενος ότι είναι γνωστός συγγενικών τους προσώπων, προσέγγιζε τις ηλικιωμένες και τις έπειθε να του δίνουν χρήματα.

Ο 61χρονος, που συνελήφθη στη Φυλή Αττικής στις 19 Απριλίου, είχε πάει σε ηλικιωμένη ισχυριζόμενος ότι ήταν εκπρόσωπος της πρόνοιας και της έκλεψε 650 ευρώ με τη χρήση σωματικής βίας.

Στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων 17 ρολόγια και κοσμήματα, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ορισμένες φορές έχοντας μαζί του δύο γυναίκες συνεργούς, προσέγγιζε ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενος τον υπάλληλο της πρόνοιας, τον δημοτικό υπάλληλο, τον εκπρόσωπο εκκλησιαστικών ενοριών ή δημοσίων υπηρεσιών τις εξαπατούσε και αφαιρούσε χρήματα και χρυσαφικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και σωματική βία.

Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο εξάμηνο ο συλληφθείς έχει διαπράξει 18 εξαπατήσεις- κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.