Κόκκινο χτύπησε στην Αττική τις τελευταίες ημέρες η εγκληματικότητα, η οποία μοιάζει να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά το αστυνομικό δελτίο ήταν πλούσιο.

Τα νέα κρούσματα βίας και ληστειών εμφανίστηκαν σε Πεντέλη, Νέα Ερυθραία και Γλυφάδα.

Το πιο σοβαρό από αυτά σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Πεντέλη, όπου μία τετραμελής έζησε εφιαλτικές στιγμές μέσα στο σπίτι της, όταν εισέβαλαν τρεις άγνωστοι.

Οι δράστες, με την απειλή όπλου κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα μέλη της οικογένειας και να τα δέσουν χειροπόδαρα. Μάλιστα, δε δίστασαν να χτυπήσουν τους ιδιοκτήτες ζητώντας να τους δώσουν χρήματα και χρυσαφικά.

Για να εκβιάσουν τις απαντήσεις τους οι ληστές σημάδευαν με το όπλο τους το κεφάλι της ανήλικης κόρης του ζευγαριού.

Κι ενώ οι αδίστακτοι κακοποιοί συνέχιζαν να κάνουν πλιάτσικο, στο σπίτι έφτασε ο γιος της οικογένειας με μια φίλη του. Χωρίς να έχουν αντιληφθεί οτιδήποτε και τον κίνδυνο που παραμόνευε, τα δύο παιδιά μπήκαν μέσα.

Οι δράστες τούς ακινητοποίησαν και αυτούς, δένοντάς τους δίπλα στους υπόλοιπους. Σαν θεατές και οι πέντε, παρακολουθούσαν τους κακοποιούς να καταστρέφουν τα πάντα, προκειμένου να εντοπίσουν τη λεία τους, να κάνουν άνω-κάτω το σπίτι για να αρπάξουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Aφού τελείωσαν το «έργο» τους, οι τρεις ληστές εγκατέλειψαν το σπίτι.

Λίγες ώρες μετά τον εφιάλτη που έζησαν στα χέρια θρασύτατων κακοποιών πέντε άτομα μέσα στο σπίτι τους στην Πεντέλη, άλλο ένα ακόμη περιστατικό ληστείας με όπλο σημειώθηκε στη Νέα Ερυθραία.

Ήταν λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα, όταν τρεις ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε μονοκατοικία επί της οδού Ιθάκης στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Στο σπίτι διαμένει μόνη της μια 73χρονη γυναίκα. Οι αδίστακτοι κακοποιοί έδεσαν την ηλικιωμένη και την απείλησαν με καλάσνικοφ, προκειμένου να τους μαρτυρήσει πού είχε κρύψει χρήματα και κοσμήματα.
Τελικά, η γυναίκα τούς είπε τα σημεία μέσα στο σπίτι στα οποία είχε κάποιο χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Στη Γλυφάδα, το βράδυ του Σαββάτου, τρία άτομα τραυμάτισαν με μαχαίρι στην κοιλία και λήστεψαν έναν 50χρονο που περπατούσε στο δρόμο. Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου.