To Καταφύγιο Ζώων της Σκιάθου, γνωστό ως Skiathos Dog Shelter, αποτελεί μια ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 1995 από ντόπιους φιλόζωους.

Στη συνέχεια όμως, εγκατέλειψαν την προσπάθεια καθώς τα ζώα ήταν πολλά και η φροντίδα που απαιτούσαν πολύ δύσκολη. Έτσι ανέλαβαν 4 κυρίες, που μιλάνε Αγγλικά και ως σήμερα, μετά από 9 χρόνια, είναι υπεύθυνες του καταφυγίου.

Το Skiathos Dog Shelter παλιότερα φιλοξενούσε 95 ή 100 σκυλιά όμως ευτυχώς μέσω υιοθεσιών και στειρώσεων ο αριθμός έχει πέσει στα 60-70 σκυλιά και οι γάτες είναι περίπου 35.

Το παράπονο των υπευθύνων όμως είναι ότι οι ντόπιοι σπάνια ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν από το καταφύγιο. Όσοι το επισκέπτονται είναι συνήθως για να εγκαταλείψουν κάποιο ζώο μες στη νύχτα.

Έτσι το καταφύγιο συνεργάζεται με μια ομάδα της Γερμανίας (www.mft-breckerfeld.de), με την Δανέζικη DFA (Danish Friends of Animals, www.dfas.dk) και την Αγγλική Greek Animal Rescue.com ώστε να δίνει τα ζώα για υιοθεσία στις παραπάνω χώρες. Οικονομική στήριξη δεν υπάρχει από το δήμο, παρά μόνο από τις παραπάνω οργανώσεις που βοηθάνε κυρίως το χειμώνα αφού σταματά ο τουρισμός στη Σκιάθο και κατά συνέπεια και οι δωρεές από φιλόζωους τουρίστες.

Την περασμένη εβδομάδα, πάνω από το φράχτη, πέταξαν 12 νέα σκυλιά, 6 κουτάβια και 6 ενήλικα.

Πηγή: adespoto.gr