Τα κυκλώματα των τοκογλύφων και η ραγδαία ανάπτυξη της τοκογλυφίας είναι γεγονός στη Ρόδο, όπως και σε όλη την Ελλάδα.

Η δυσπραγία που υπάρχει στην αγορά έχει οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται τα οικονομικά προβλήματα καταναλωτών και επιχειρηματιών για να ασκήσουν τοκογλυφία και να τους αποσπάσουν χρήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και στο νησί της Ρόδου είναι το περιεχόμενο μιας εξώδικου διαμαρτυρίας που απέστειλε την Παρασκευή ένας κάτοικος του νησιού στον… δανειστή του και δημοσιεύει η Δημοκρατική Ρόδου!

«Από τον Ιούλιο του έτους 2010 και με τμηματικές καταβολές μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο του ιδίου έτους, μου χορηγήσατε έντοκο δάνειο συνολικού ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, με τη προφορική συμφωνία να αποπληρωθεί πλήρως, έως το τέλος του έτους 2011.

Πράγματι μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2011, σας εξόφλησα ολοσχερώς όλο το κεφάλαιο ποσού 30.000,00 ευρώ, πλέον τόκων 10.000,00 ευρώ, ποσό σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο του νομίμου ποσού 4.000,00 ευρώ, σύμφωνα με το νόμιμο ποσοστό τόκων υπερημερίας.

Εσείς όμως εντελώς παράνομα παρότι έχετε εξοφληθεί ολοσχερώς, ζητάτε να σας καταβάλω επιπλέον το εξωφρενικό ποσό των 50.000,00 ευρώ!! για τόκους υπερημερίας του ως άνω κεφαλαίου ποσού 30.000,00 ευρώ, τη στιγμή που σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς.

Ειδικότερα κατά παράνομο τρόπο μου ασκείτε συνεχόμενα σωματική και ψυχολογική βία, ερχόμενος στην οικία μου που βρίσκεται στο Δήμο Ροδίων, γρονθοκοπώντας με επανειλημμένα, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου μου και της ανήλικης θυγατέρας μου, απειλώντας ότι θα με σκοτώσετε, ενώ με έχετε απειλήσει και με πιστόλι.

Επειδή από το σύνολο των παράνομων βίαιων και απειλητικών ενεργειών σας, έχει διαταραχτεί η ψυχική και σωματική υγεία εμού και της οικογενείας μου.

Επειδή σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς, όπως περιγράφω ως άνω καταβάλλοντάς σας συνολικά το ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000,00) ευρώ, συνεπώς ουδεμία οφειλή οιασδήποτε φύσεως υφίσταται από εμένα προς το πρόσωπό σας, το εξωφρενικό δε ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ευρώ που μου ζητάτε επιπλέον για τόκους υπερημερίας δώδεκα (12) μηνών κεφαλαίου τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, συνιστά όπως γνωρίζετε τοκογλυφία.

Επειδή ως εγγύηση αποπληρωμής του εν λόγω δανείου, σας παρέδωσα τρεις (3) συναλλαγματικές, οι οποίες μέχρι σήμερα βρίσκονται στη κατοχή σας, τις οποίες παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, αρνείστε να μου επιστρέψετε, παρότι σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς.

Για όλους αυτούς τους λόγους.

Έντονα διαμαρτυρόμενος , σας καλώ όπως απέχετε από οιασδήποτε φύσεως παράνομη ενέργεια σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου, διαφορετικά επιφυλάσσομαι να ασκήσω σε βάρος σας, κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ενώπιον κάθε αρμόδιας Δικαστικής, Αστυνομικής και Φορολογικής Αρχής.

Σας καλώ επίσης εντός τριών (3) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, όπως μου επιστρέψετε τις εν λόγω συναλλαγματικές, με τη παρούσα δε, ορίζω αντίκλητό μου και δεκτικό παραλαβής τους, τον δικηγόρο Ρόδου Αβδελλή Κων/νο».