Το δρόμο για το αρχείο πήραν οι καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, τον Δεκέμβριο του 2016.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαΐα Ακριβού η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται οι σχετικές καταγγελίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να μπει η δικογραφία στο αρχείο καθώς, όπως αναφέρει στο πόρισμα της, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου.

Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος.

Μάλιστα, η κ. Ακριβού υπογραμμίζει πως και από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν απειλητικά, συνεπώς το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης το οποίο διώκεται κατόπιν μήνυσης του θιγόμενου.

Ωστόσο , στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει κατατεθεί μήνυση.

Πάντως τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση ή όχι της υπόθεσης έχει η Εισαγγελία Εφετών.